Odgovor 'modre' uprave Brbiću / 'Najlakše je reći kako novcima kupujemo trofeje!'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Dinamova uprava na službenu je stranicu postavila priopćenje u kojem su odgovorili na izjave i optužbe predsjednika Hajduka Marina Brbića.

16.7.2014.
17:00
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Dinamova uprava ekspresno je odgovorila optužbama Hajdukova predsjednika Marina Brbića, koji je jučer izjavio kako je Dinamo zbog sredstava koje dobiva od grada u nepravednoj prednosti u usporedbi s Hajdukom.

''Grad Zagreb godišnje Zdravku Mamiću udjeljuje četrdesetak milijuna kuna! Glavna poruka je novac! On vozi Ferrari i Lamborghini, a mi ni blizu... Pa kako da se utrkujemo? Sve titule osvaja novcem koji mu grad dodjeljuje'', rekao je između ostalog Brbić jučer uoči Dinamova sraza protiv Žalgirisa u 2. pretkolu Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah danas na službenoj se stranici GNK Dinama pojavilo priopćenje kao odgovor na Brbićeve izjave.

''Kao i obično, gospodin Brbić pokušava opravdati vlastite neuspjehe i nekompetenciju napadima na najtrofejniji hrvatski klub. Istina je, pak, vrlo jednostavna: GNK Dinamo od lokalne i područne samouprave ne dobiva 40-tak milijuna kuna nego će u 2014. godini dobiti 20 milijuna'', piše u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Sav novac za stadion trošimo na struju, vodu, tekuće održavanje, plin i materijal za održavanje objekta dok se novac za omladinski pogon troši na razvojni program, plaće trenera, prijevoz i smještaj te pripreme juniora. Novac koji Dinamo namjenski ne potroši vraća se lokalnoj samoupravi, a ne troši se na transfere ili plaće igračima.''

''Gospodine Brbiću, niste sve krivo rekli. Dinamo danas, u odnosu na Hajduk, zaista je Ferrari. Ipak, ono što se zaboravili spomenuti jest da Ferrarija treba prvo znati zaraditi, a onda bome i voziti'', piše na kraju službenog priopćenja iz Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo