vrhunac karijere / Najbolji igrač SP-a za RTL: 'Početkom godine sam dobio sina, a sad sam svjetski prvak!'

Mikkel Hansen za RTL nakon pobjede u finalu SP-a otkriva kako mu je ovaj naslov svjetskog prvaka vrhunac dosadašnje karijere

27.1.2019.
21:15
VOYO logo

Danac Mikkel Hansen (31) proglašen je za najboljega igrača Svjetskoga rukometnog prvenstva, a sa 72 gola Hansen je i najbolji strijelac prvenstva u Danskoj i Njemačkoj.

Sedam tih pogodaka postigao je u posljednjoj utakmici turnira, u kojoj su Danci potpuno demolirali Norvešku (31:22) i okitili se prvom titulom svjetskog prvaka u povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio je ovo definitivno sjajan turnir za nas. Igrali smo cijeli turnir na jednoj visokoj razini, imali smo puno samopouzdanja. Neću reći da nikad nitko ovako nije igrao, no strašno je kako smo se taktički posložili i kako se razumijemo unutar reprezentacije. Svaku smo se utakmicu pripremili i imali smo odgovor na svaku promjenu koju bi naši protivnici napravili tijekom utakmice." 

Je li bilo pritiska, izgubili ste posljednja tri finala, a sad ste igrali pred domaćim navijačima? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad igraš finale uvijek postoji pritisak, a kad ga igraš pred domaćim navijačima, onda je taj pritisak još veći. Ali to nije uvijek loša stvar, pritisak često dolazi iz vjere navijača da si sjajan igrač i da možeš ostvariti najveće domete. Mislim da smo se dobro nosili s tim pritiskom i zadržali smo fokus na utakmici. Razmišljali smo prije finala kako da odigramo s Norveškom još bolje nego u skupini i uspjeli smo u tome." 

Hansen priznaje kako mu je ovo dosad najbolja godina u životu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, definitvno, ovo mi je najbolja godina u životu. Početkom godine sam dobio sina, a sad sam svjetski prvak, bolji početak 2019. godine nisam mogao poželjeti." 

MVP Svjetskog prvenstva nije se zaboravio zahvaliti navijačima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako smo ponosni na naše navijače, nosili su nas kroz cijeli turnir, pritiskali su naše protivnike i suce i mnogo toga im dugujemo."

Propustili ste utakmicu? Sve snimke utakmica možete besplatno pogledati u RTLplay digitalnoj videoteci

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo