PRVENSTVO HRVATSKE / Najbolji hrvatski wakeborderi na Jarunu

Image

U organizaciji Wake Kluba Zagreb i Wake Parka Jarun na zagrebačkom Jarunu održava se Prvenstvo Hrvatske u wakeboardu i wakeskateu, gdje će svoje vještine demonstrirati najbolji hrvatski wakeborderi i wakeborderice.

6.9.2013.
7:00
VOYO logo

Velika novost je da će grad Zagreb po prvi puta biti domaćin ovog natjecanja koje se održava  zadnjih deset godina. Prošle je godine domaćin bio ski lift Pag. Prvenstvo Hrvatske organizirano je u suradnji s međunarodnom zakladom IWWF (International Waterski and Wakeboard Foundation). Na cjelodnevnom natjecanju sudjelovat će žene, muškarci, juniori, seniori i profesionalci iz cijele Hrvatske s ciljem promocije ovog atraktivnog sporta.

Wake Park Jarun omogućava rekreativcima svih uzrasta da se okušaju u wakeboardingu. Početnik može naučiti vejkati u vrlo kratkom vremenskom razdoblju zahvaljujući jednakoj brzini kretanja i položaju užeta u odnosu na vozača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, riječ je o ekološki prihvatljivom sportu koji za pogon ski-lifta koristi električnu energiju pritom ne stvarajući nikakav otpad, dok wakeboarding obogaćuje vodu kisikom te ju čini bistrijom i pogodnijom za podvodni život.

Image

"Čast nam je predstaviti prvenstvo Hrvatske u wake sportovima u Wake Parku Jarun. Ovo je prvo natjecanje ovog tipa u Zagrebu, te nam je iznimno drago da smo baš mi uspjeli dovesti ovaj sportski novitet u Zagreb. Ponosni smo na činjenicu da smo wakeboarding u Zagrebu doveli na potpuno novu razinu, a dokaz za to je prvo europsko natjecanje ovog tipa "ZG OPEN" koje smo održali na početku sezone te ovo prvenstvo Hrvatske na kojem će naši rideri imati priliku izboriti bodove za svjetsko prvenstvo. Sljedeće godine planiramo još bogatiju ponudu za natjecatelje i gledatelje  te ćemo konstantno raditi i na rekreacijskim programima u suradnji s našim sponzorima", naglasio je Tin Rajković, predsjednik Wake Kluba Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wakeboarding je atraktivan sport na vodi koji je jednako uzbudljiv za početnike i profesionalce, vozače i gledatelje, a Wake Park Jarun obogaćuje sportsku i turističku ponudu grada.

"Drago nam je da su wakeboard i wakeskate na višoj razini prošireni i na kontinentalni dio Hrvatske. Sigurni smo da će natjecanja ovakvog tipa zagrebačkom Jarunu i gradu Zagrebu donijeti još sadržaja i promocije na međunarodnoj razini. Jednako tako, iznimno nam je drago da sve veći broj ljudi pokazuje interes za ovim sportovima te se nadamo da će zagrebački Wake Park Jarun uvelike doprinijeti razvoju ovog sporta i turističkoj ponudi grada Zagreb", istaknuo je Lovro Klepac, član izvršnog odbora Hrvatski savez za skijanje na vodi i wakeboard.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo