ANČIČ: "VESELIM SE DOLASKU U ZAGREBU" / Najbolji hrvatski tenisači u metropoli

Image

Najbolji hrvatski tenisači Marin Čilić, Ivo Karlović, Mario Ančić, Ivan Ljubičić i Roko Karanušić potvrdili su nastup na četvrtom izdanju ATP PBZ Zagreb Indoorsa, koji 2. veljače 2009. počinje u Zagrebu.

3.12.2008.
11:24
VOYO logo

To je potvrdio direktor turnira Branko Horvat. Dodao je i kako zagrebački turnir, čiji je nagradni fond 450.000 eura, ima osigurano mjesto u kalendaru ATP-a za sljedeće tri godine, koliko se maksimalno i radi kalendar, te da su time utišani oni koji su tvrdili da se turnir seli u Beograd.

"O tome nema govora, štoviše, svake godine smo sve jači i uporniji da naš turnir postane iznimni sportski događaj u glavnom gradu Hrvatske. Zahvaljujem se posebno Gradu Zagrebu i pomoći njegovi čelnika, kao i našim najboljim tenisačima kojih s radošću dolaze i dolazit će ubuduće na Zagreb Indoors", kazao je Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz sve najbolje hrvatske tenisače, na Zagreb Indoorsu se očekuje i veliki broj kvalitetnih inozemnih tenisača o čemu će se više znati za dva tjedna, kada bude gotov popis igrača. Zasad su turnir prijavili Rus Mihail Južni i Finac Jaarko Nieminen, a Horvatova je želja dovesti Marata Safina. Direktor turnira Izrazio je vjeru kako će u Zagreb doći i neki od vrhunskih igrača koji zarana ispadnu na Grand Slam turniru Australian Open. Za njih se čuvaju dvije pozivnice, dok je treća rezervirana za hrvatskog tenisača.

"Zagreb je naša omiljena destinacija, nadam se da ćemo Ivan, Ivo, Marin, Roko i ja biti zdravi i spremni do veljače te da će netko od nas osvojiti turnir. Hrvatska je jedna od tek devet zemalja svijeta koji imaju dva ATP turnira u kalendarskoj godini, a mislim da su i naši rezultati pripomogli tome. Radujem se dolasku u Zagreb i igranju pred domaćim gledateljima", kazao je Mario Ančić, koji je na jedan dan prekinuo naporne pripreme za nadolazeću sezonu koje obavlja na slovenskoj Rogli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo