Otkriveno od čega je umro najbolji europski plivač!

Srčani udar prouzročen srčanom trombozom uzrok je smrti norveškog plivača Alexandera Dalea Oena, rezultat je obdukcije objavljen u norveškom dnevniku Aftenpostenu.

13.6.2012.
17:20
VOYO logo

Smrtno je 27-godišnji Dale Oen, svjetski prvak iz Šangaja prošle godine na stotinu metara prsnim stilom, stradao 30. travnja tijekom olimpijskih priprema u arizonskom Flagstaffu. Njegovo su beživotno tijelo pronašli u tuš-kabini u njegovoj hotelskoj sobi.

Nesretni plivač to nije znao, no bolovao je od ateroskleroze, vrlo neobične bolesti za osobu tako mladih godina, k tome sportaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tek je naknadnom istragom postalo jasno da je blaži srčani udar mladi plivač prohodao i proplivao dva mjeseca prije fatalne nesreće.

Uz lanjsko zlato na Svjetskom prvenstvu u Šangaju na 100 prsno, Norvežanin je u istoj disciplini osvojio srebro na Olimpijskim igrama u Pekingu prije četiri godine, a imao je i dva zlata i četiri srebra s europskih prvenstava u velikim bazenima. Lani ga je Europska plivačka federacija (LEN) proglasila najboljim europskim plivačem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike