NAGRADE ITF-A / Nadal i Janković najbolji

Image

Rafaela Nadala i Jelenu Janković, ITF je proglasio najboljim tenisačima za proteklu godinu.

17.12.2008.
14:23
VOYO logo

Međunarodna teniska federacija (ITF) izabrala je najboljeg tenisača i tenisačicu u 2008. godini. Nagrada za najboljeg tenisača očekivano je otišla u ruke Španjolca Rafaela Nadala, dok je kod tenisačica za najbolju proglašena Srpkinja Jelena Janković.

Nadal je nagradu zaslužio blistavim rezultatima protekle sezone koju je okrunio brojem jedan na ATP ljestvici. Ostao je neporažen u Parizu, uspio maknuti s trona Rogera Federera u Wimbledonu te tome dodao još i olimpijsko zlato iz Pekinga. Time je postao prvi je španjolski tenisač koji je ikad osvojio ovu nagradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila je ovo fantastična sezona za mene i nikad ju neću zaboraviti. Završiti sezonu kao broj jedan zaista je poseban osjećaj. Bila je ovo fantastična sezona općenito za španjolski sport i sretan sam što sam bio dio svega" rekao je Nadal, koji je zbog ozljede morao propustiti finale Davis Cupa protiv Argentine.

Srpkinji Jeleni Janković ova je nagrada pripala iako nije osvojila niti jedan Grand Slam naslov u sezoni. No, Jelena je dominirala drugom dijelom sezone, te godinu završila na prvom mjestu WTA ljestvice uz četiri osvojena turnira, Rim, Peking, Stuttgart i Moskvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zaista sam radila naporno ove godine da bih završila kao broj 1 i to je mjesto gdje želim ostati i dalje" izjavila je Janković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo