Navijački kaos u Ateni / Na tribini osvanula srpska zastava s natpisom 'četnici', vođa Delija se hvali Dinamovim dresom

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Poznato je da su navijači Olympiacosa bliski s Delijama, dok su Bad Blue Boysi u dobrim odnosima s navijačima Panathinaikosa, što je bilo sasvim dovoljno za kaos na ulicama Atene

5.11.2015.
7:56
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Dva je dana ulicama Atene organiziran lov na Dinamove navijače koji su u glavni grčki grad stigli na utakmicu 'modrih' protiv Olympiacosa u 4. kolu Lige prvaka. Utakmica sama po sebi i nije nosila toliku tenziju, ali su se za naelektriziranu atmosferu pobrinule pristalice ova dva kluba, kao i njihova 'braća'.

Poznato je da su navijači Olympiacosa bliski s Delijama, dok su Bad Blue Boysi u dobrim odnosima s navijačima Panathinaikosa, što je bilo sasvim dovoljno za kaos na ulicama Atene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se približavao početak susreta tako je rastao i broj uhićenih navijača, a prema posljednjim informacijama iza rešetaka se našlo više od stotinu navijača.

A da je došlo do bliskih susreta suprotstavljenih strana svjedoči i fotografija koja se počela dijeliti na Facebooku na kojoj čuveni vođa Delija Vladimir Šavija pozira s Dinamovim dresom, koji je najvjerojatnije 'trofej' iz navijačkog obračuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Incident se dogodio i na samoj utakmici kada je na navijačkoj tribini osvanula srpska zastava na kojoj je pisalo "Četnici", a uklonjen je nakon što je protestirala Dinamova delegacija.

"Domaćini će sigurno biti kažnjeni. Ipak, uz spornu zastavu i brojne gnjusne uvrede s tribina teško je ne komentirati kako je žalosno što je na stadionu u Grčkoj bilo huligana i jednostavno primitivaca kojima nogomet i sport – nisu uopće bili u planu. Bili oni Grci ili kako se činilo navijači Crvene Zvezde stigli iz Beograda – nije im mjesto niti blizu stadiona", stoji na službenim stranicama Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo