Na skijaškim skokovima pao ravno na glavu!

Češki skijaš-skakač Roman Koudelka na treningu u četvrtak u Harrachovu doživio je težak pad. Nakon što mu se u zraku otkvačila skija od pancerice izgubio je ravnotežu i pao na glavu.

9.12.2011.
22:01
VOYO logo

Trening skijaša-skakača u češkom Harrachovu u četvrtak umalo je završio tragičnog za Koudelku, koji je let od 117 metara završio padom na glavu.

Naime, pancerica očito nije bila dobro pričvršćena za skiju, te se u letu otkvačila. 22-godišnjak je izgubio ravnotežu u zraku i pao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koudelka se odmah poslije pada pokušao podići sa snijega, međutim nije uspio, već je ponovno pao kao pokošen.

Hitna pomoć je brzo intervenirala i odvela nesretnog Čeha u bolnicu, gdje je utvrđeno da nema nikakvih lomova, već da ima teži potres mozga. Austrijanac Gregor Schlierenzauer pobjednik je natjecanja Svjetskog kupa za skijaše-skakače održanog u češkom Harrachovu. Slavio je 21-godišnjak svoju 36. pobjedu karijere skokovima od 140.5 i 128 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skokom od 140.5 metara iz prve serije Schlierenzauer je došao do prednosti od 7.5 bodova ispred prvog pratitelja Davida Zaunera i tako si trasirao put do trijumfa. U drugoj je seriji rutinskim skokom od 128 metara sačuvao prednost i na kraju trijumfirao s bodom prednosti ispred Japanca Daikija Ita i 1.8 bodova prednosti ispred trećeplasiranog Norvežanina Andresa Bardala.

Aktualni pobjednik Svjetskog kupa Thomas Morgenstern zauzeo je 9. mjesto nakon što je u prvoj seriji bio tek 16., dok je vodeći u ukupnom poretku Andreas Kofler završio tek 18.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo