NIKAD NE BI POGODILI / Znate li tko su najbogatiji nogometaši? Dvojac na vrhu težak je preko 30 milijardi, a nije riječ o Ronaldu i Messiju

Image
Foto: Profimedia.hr

Na vrhu liste su dva nogometaša koja bi rijetko kome pala na pamet. Jedan je bogatstvo zaradio pametnim ulaganjima tijekom karijere, a drugi je svoje milijarde naslijedio

2.6.2022.
7:00
Profimedia.hr
VOYO logo

Nogometaši su u današnje vrijeme prave zvijezde te oni koji igraju u elitnim klubovima spadaju među najbolje plaćene ljude na svijetu. Zarađuju milijune od svojih poslodavaca, a često još i više od sponzora na račun svog imena i brenda.

Dvojac koji svjetskim nogometom dominira posljednjih 15-ak godina su Lionel Messi i Cristiano Ronaldo na iznenađenje mnogih nisu najbogatiji nogometaši na svijetu. Naime, Portugalac i Argentinac su teški oko 460 odnosno 400 milijuna dolara što je zaista impresivna cifra no dvojcu na vrhu nisu niti blizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na vrhu klinac za kojeg niste nikad čuli

Najbogatiji nogometaš na planetu je Faiq Bolkiah. Nije neobično ako vam njegovo ime ništa ne znači. Bolkiah svoje bogatstvo nije stekao umijećem na nogometnim terenima već je dio najbogatije obitelji na svijetu. Nećak je superbogatog brunejskog sultana Hassanala Bolkiaha, a Faiq teži preko 20 milijardi dolara.

Image
Lova do krova /

Ovo su najplaćeniji sportaši u povijesti, Ronaldo tek na petom mjestu! Iznenadit će vas koji sport dominira

Image
Lova do krova /

Ovo su najplaćeniji sportaši u povijesti, Ronaldo tek na petom mjestu! Iznenadit će vas koji sport dominira

Bolkiah je nekoć bio član mlađih uzrasta Chelsea i Leicester Cityja, a seniorsku karijeru je započeo u drugoj momčadi portugalskog Maritima. U Portugalu se nije naigrao pa je sreću potražio na Tajlandu gdje nastupa za Chonburi. Ovom 24-godišnjaku nogomet po svemu sudeći nije na prvom mjestu i ne strepi za financijsku sigurnost te je prilično neopterećen karijerom. Za reprezentaciju Bruneja je nastupio šest puta i zabio jedan gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj mladić na Transfermarktu vrijedi 200 tisuća eura, a kakve su njegove nogometne vještine prosudite sami.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lumen u kopačkama

Na drugom mjestu je još jedan nogometaš kojeg niste očekivali na ovoj listi ili bolje rečeno – bivši nogometaš. Mathieu Flamini je za razliku od Bolkiaha ipak imao zapaženu karijeru tijekom koje je branio boje Milana, Marseillea, Arsenala, Getafea i Crystal Palacea. Zabilježio je Flamini i tri nastupa za Tricolore no svoje bogatstvo je stekao uglavnom nakon karijere.

Naime, Flamini je suvlasnik GF Biochemicalsa, tvrtke koja proizvodi levulinsku kiselinu. Riječ je o proizvodu koji se izvlači iz kukuruznog i drvnog otpada, a može zamijeniti naftu. Flamini je većinu novca zarađenog od nogometa ulagao u znanstvena istraživanja te je danas 'težak' oko 14 milijardi dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usporedbe radi, Arsenal se procjenjuje na 2.8 milijardi dolara, a Milan 1.3 milijarde. Drugim riječima Flamini bi mogao kupiti oba kluba i još bi mu ostalo više od dvije trećine bogatstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo