NAKON ODLUKE SUDA / Zaustavljena aukcija Zlatne lopte o kojoj kruže glasine da je izgubljena u partiji pokera

Image
Foto: Profimedia

Maradona je Zlatnu loptu zaslužio kao najbolji igrač Svjetskog prvenstva 1986. godine u Meksiku gdje je svoju Argentinu vodio do naslova svjetskog prvaka

6.6.2024.
10:08
Profimedia
VOYO logo

Aukcija ukradene Zlatne lopte, koju je 1986. godine osvojio legendarni argentinski nogometaš Diego Armando Maradona, zaustavljena je po odluci Žalbenog suda u Versaillesu.

Image
JASAN JE /

Zbog reprezentacije spreman na sukob s klubom: 'Moj san je osvojiti zlato"

Image
JASAN JE /

Zbog reprezentacije spreman na sukob s klubom: 'Moj san je osvojiti zlato"

Sud je time prihvatio žalbu obje Maradonine kćeri koje tvrde da je Zlatna lopta vlasništvo obitelji preminulog nogometaša te da se ne može prodati na dražbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maradona je Zlatnu loptu zaslužio kao najbolji igrač Svjetskog prvenstva 1986. godine u Meksiku gdje je svoju Argentinu vodio do naslova svjetskog prvaka. Legendarne su bile gotovo sve njegove utakmice na tom prvenstvu, a pogotovo susret protiv Engleske gdje je jedan pogodak postigao, kako je sam proglasio nakon svega, 'Božjom rukom', a drugi nakon driblinga brojnih engleskih nogometaša.

Bila je to četvrtfinalna pobjeda protiv Engleske od 2-1, a u finalu je Argentina bila bolja od Zapadne Njemačke s 3-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maradona je preminuo 2020. godine, a njegovi nasljednici navode kako je dotična Zlatna lopta ukradena i tvrde da je sadašnji vlasnik nema pravo prodati. Njihov odvjetnik je rekao kako će zatražiti sudsko oduzimanje trofeja te da će podnijeti prijavu za krađu.

Oko tog trofeja kružile su razne glasine. Navodilo se kako ga je Maradona izgubio u partiji pokera ili da ga je prodao kako bi otplatio dugove. Govorilo se i da ga je Maradona čuvao u banci u Napulju, koju su opljačkali lokalni kriminalci 1989. godine dok je igrao za Napoli. Maradonini nasljednici vjeruju da je trofej ukraden iz banke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo