ZATRAŠUJUĆE UBOJSTVO ŠOKIRALO BIVŠU NBA ZVIJEZDU, OGLASIO SE I LEBRON: / 'On je bio moj brat, zvali smo se blizanci...'

Image
Foto: AFP

U utorak navečer policajci su morali koristili suzavac da bi rastjerali masovni prosvjed zbog Floydeove smrti

27.5.2020.
15:38
AFP
VOYO logo

Četiri policajca iz Minnesote otpuštena su nakon smrti Afroamerikanca kojega je jedan od njih, po videosnimci, priklještio za vrat, piše u srijedu BBC. Šef policije u Minneapolisu, MedariaArradondo, rekao je da su četiri policajca sada "bivši zaposlenici."

Snimka prikazuje muškarca, GeorgeaFloyda, kako stenje i bijelom policajcu iznova ponavlja "ne mogu disati". Incident je podsjetio na onaj kad je EricGarner, također Afroamerikanac, umro nakon uhićenja u New Yorku 2014. godine. FBI je rekao da će istražiti slučaj iz Minneapolisa, koji se dogodio u ponedjeljak navečer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija iz Minnesote rekla je da je Floyd (46), koji je radio kao zaštitar u restoranu, umro nakon "zdravstvenog incidenta" u "policijskoj interakciji." U utorak ujutro, gradonačelnik JacobFrey potvrdio je da su "otpuštena" četiri policajca koja su bila uključena u incident.

"To je bila ispravna odluka", tvitao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Smrtna kazna'

"Vjerujem onome što sam vidio, a ono što sam vidio krivo je na svakoj razini", rekao je. "Biti crnac u Americi ne bi trebala biti smrtna kazna."

To je posljednja u nizu optužbi na račun brutalnosti američke policije protiv Afroamerikanaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak navečer, ispred policijske postaje u Minneapolisu policajci su morali koristili suzavac da bi rastjerali masovni prosvjed zbog Floydeove smrti.

Smrt ovog 46-godišnjaka teško je pala nekadašnjoj NBA zvijezdi StephenuJacksonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Floyd je bio moj brat. Zvali smo se blizanci. Otišao je u Minnesotu, promijenio je život. Poslao sam mu dvije-tri kutije odjeće, radio je ono što je trebalo, a ti ga čovječe ubiješ. Ne mogu dozvoliti da ovo prođe nekažnjeno", rekao je u suzama Jackson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LeBronJames se također oglasio.

"Razumijete li sad ili vam još sve u magli? Ostanite budni", napisao je na Instagramu i objavio fotku Colina Kaepernicka kako kleči. Riječ je se o igraču američkog nogometa koji je 2016. odbio stajati dok se intonirala himna SAD-a. Razlog je bio podizanje svijesti o rasizmu u Americi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo