SPORTSKE VELIKANE SLAVE NA BIZARAN NAČIN: / Jeste li znali da su islandski rukometaši završili u muzeju penisa?

Image
Foto: Instagram

Malo drugačija izložba kipova

15.1.2018.
10:45
Instagram
VOYO logo

Islandski rukomet ponosi se dvjema medaljama, olimpijskim srebrom iz 2008. godine i europskom broncom osvojenom 2010. Uz prvu osvojenu vezana je zanimljiva priča...

Mnogo se toga zanimljivog dogodilo islandskim rukometašima po osvajanju premijernog odličja s velikih natjecanja, odnosno nakon utakmice u Pekingu koju je putem TV-prijemnika pratilo 85 posto populacije koja broji nešto više od 330,000 duša. Zanimljiv je podatak otkrila jedna studija o potrošnji vode podatkom da tijekom završnice finala baš nitko u cijelom zemlji nije koristio kupaonicu/toalet, no zanimljivi je da su osvajači srebra završili u muzeju, preciznije – Islandskom muzeju falusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovjekovječeni su osvajači olimpijskog srebra na poseban način neobičnom skulpturom koja iza naziva Islandska rukometna reprezentacija prikazuje baš ono što je za očekivati u ovakvom muzeju – hrpu srebrnih penisa. Ipak, u pitanju nisu direktni odljevi rukometaševih ponosa, pojašanjava magazin Slate, već rad proizašao iz mašte umjetnice Thorgerdur Sigurdardottir, kćeri osnivača muzeja Sigurdura Hjartarsona, koja je priznala da prilikom izrade nije 'imala modele'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iskreno, mislim da je to malo čudno, a ako me pitate jesmo li sudjelovali u izradi moj odgovor je - ne. Nismo imali veze s time", kazao je islandski golman, osvajač obiju medalja Hreiðar Guðmundsson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo