OVO SU ŽRTVE TRAGEDIJE U BRAZILU: / Bili su još djeca, imali su velike snove a sad cijela nacija plače za njima

Image
Foto: Twitter screenshot

Desetorica mladih nogometaša Flamenga poginuli su u požaru u trening kampu u Rio de Janeiru

9.2.2019.
9:30
Twitter screenshot
VOYO logo

Stravični detalji užasne tragedije dolaze iz Brazila. Desetorica članova brazilskog velikana Flamenga poginula su u požaru koji je izbio u trening-kampu u Rio de Janeiru u petak rano ujutro. Među poginulima su šestorica mladih igrača i četiri zaposlenika kluba. Brazil tuguje, ne samo sportski Brazil već i onaj pravi, građanski, narodni. Svi su duboko potreseni događajem. Čitava država oplakuje desetoricu mladih igrača koji su poginuli na spavanju u trening-kampu nogometnog velikana Flamenga...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Aerial view of the Brazilian Flamengo football club training center after a building that housed players aged 14 to 17 caught fire at dawn in Vargem Grande neighborhood, west of Rio de Janeiro, Brazil, on February 8, 2019. - Brazilian football was in mourning on Friday after 10 people died when a fire ripped through a youth training facility at the country's most popular club, Flamengo, authorities said. (Photo by Marie HOSPITAL / AFP)

Deset dječaka u dobi od 14 do 16 godina umrlo u tragediji

Svi svjetski poznati mediji pišu o ovoj tragediji, o žrtvama koje su imale između 14 do 16 godina. Bili su još djeca, djeca sa nogometnim snovima. Ugledni britanski BBC otkriva tko su žrtve tragedije koja je potresla Brazil. Sve biografske informacije Englezi su dobili od brazilskog Globo Esporte-a.

Image

Spomenuti brazilski mediji opširno izvještava u tragediji, kao i detaljima. Pa tako u teksu na naslovnici piše kako gonja slika prikazuje tradicionalni lanac kojim momčad obično ulazi u utakmicu prije ulaska na teren. To je portret trenutka koji nastanjuje snove svakog dječaka koji jednog dana želi biti igrač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imali zajedničku želju

"Dva dječaka koji se pojavljuju na ovoj slici izgubili su živote u ranim jutarnjim satima u petak, 8. veljače 2019. godine, u požaru u kojem je poginulo deset nogometaša Flamenga. Deset života je izgubljeno, prerano, tako jako prerano", s tugom i gorčinom pišu Brazilci.

Vatrogasci su stigli na mjesto događaja u 17:38 i suzbili vatru za nešto manje od sat vremena. Ali nije bilo vremena da se spasi život deset crveno-crnih mladića koji su imali zajedničku želju da zasjaju s flamanskom košuljom, u dresu velikana...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arthur Vinicius de Barros Silva Freitas - 14 (branič)

"Arthur Vinicius de Barros Silva Freitas bio je iz grada Volte Redonde, koja se nalazi na jugu države Rio de Janeiro. Živio je s majkom i tetom. Igrao je u obrani i u U-15 reprezentaciji Brazila. Mladi branič je danas trebao proslaviti 15. rođendan. Nogomet je počeo trenirati kao desetogodišnjak u klubu iz rodnog mjesta. Dobio je poziv da dođe u Flamengo i 2017. obukao je dres tog slavnog brazilskog kluba. Proživljavao je najljepše trenutke karijere. Brazilski mediji pišu i kako je na dan tragedije, samo sat vremena prije tragične nesreće, na Twitteru napisao da svi spavaju i da će i on uskoro zaspati. Bio je kumče bivšeg brazilskog nogometaša Felipea Mela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Athila Paixao, 14 (napadač)

Athila je nogomet počeo trenirati u školi 'Geracao Futuro' u Lagarto Cityju, a krajem ožujka 2018. otputovao je u Rio de Janeiro na suđenje u Flamengu. Kasnije te godine igrao je za klub u Zico kupu, postigavši ​​tri gola na natjecanju. U Rio de Janeiro se vratio u nedjelju nakon praznika. Bio je veliki talent u svom Natural de Lagartu. Njegov otac je nakon tragedije izjavio da se svaku večer čuo sa sinom, tako je bilo i noć prije tragičnog sna. Rekao mu je da je dobro i da će u petak trenirati na Maracani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bernardo Pisetta - 15 (golman)

Bernardo je bio izimno talentirani golman koji je stigao u Flamengo u kolovozu 2018. godine. U Flamengo je stigao u lipnju 2018, a na društvenim je mrežama tada zahvalio klubu na prilici: "Živim svoj san. Hvala mojoj obitelji koja je uvijek uz mene, koja me motivira, potiče i podržava... Sada ćemo biti daleko jedni od drugih, ali uvijek ćete biti u mojim mislima i u mom srcu!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Christian Esmerio - (golman)

Brazilski stručnjaci za njega su rekli kako će biti izvanserijski golam. Bio je veliki golmanski talent. U prosincu je trenirao s brazilskom U15 reprezentacijom, a u siječnju ove godine dobio poziv da se priključi U-17 reprezentaciji Brazila. Od 16. veljače je trebao sudjelovati na turniru s Brazilom koji igra protiv Engleske, Španjolske i Francuske. Pratili su ga skauti, bio je pod povećalom trenera iz Brazila koji su pratili njegov razvoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gedson Santos, - 14 (vezni igrač)

Poznat kao "Gedinho", stigao je u Flamengo 2019. i bio je u ranim danima u klubu nakon što je ostavio dojam dok je igrao za Atletico Paranaense. Rođen je u jednom predgrađu Rija, a do nedavno je igrao u Athletico Paranaenseu. Na društvenim je mrežama često objavljivao fotografije s obitelji, a tamo je i jedna poruka njegovog oca. On mu je 14. siječnja napisao: "Danas se vraćaš svojoj rutini - nogometu, utakmicama, školi i svemu ostalome. Mi smo uvijek tu za tebe, neka te bog blagoslovi i uvijek te štiti!" U Flamengu je bio samo tjedan dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jorge Eduardo - 15 (lijevo krilo)

Jorge je počeo igrati nogomet u dobi od sedam godina u Democrata de Alem Paraiba, prije nego što se pridružio Flamengu kad je imao 12 godina. Bio je kapetan momčadi U-15 Rio reprezentacije u 2018. i trebao je početi igrati nogomet na ozbiljnoj razini već sa 16.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pablo Henrique - 14 (vezni red)

Pablo Henrique da Silva Matos bio je rođak braniča Vasca da Game Werleya. Rođen je u Oliveiri, jedna je od najmlađih žrtvi. Bio je branič. Od njega su se u rodnom gradu oprostili riječima: "Bio je velika nada našeg nogometa, ali nažalost, njegov je put prekinut u petak ujutro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samuel Thomas Rosa - 15 (desno krilo)

Desni bek igrao je u momčadi Flamengo koja je osvojila Nike Cup turnir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vitor Isaias - 15 (napadač)

Vitor Isaias je bio napadač i bio je u klubu šest mjeseci. Bivši nogometaš Real Madrida i Brazil Savio Bortolini objavio je na Instagramu počast Vitoru, igraču kojeg je nazvao 'Vitinho', piše BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rykelmo Vianna, 16 godina (obrambeni - vezni igrač)

Nazvan u čast bivšeg Argentinca Juan Rima Riquelmea, Rykelmo je počeo igrati nogomet kada mu je bilo šest godina, kada su ga roditelji smjestili u privatnu školu u Limeiri, gdje je trenirao sve dok nije napunio 13 godina, a zatim se pridružio Flamengu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo