STIGLA BILANCA JUČERAŠNJEG VATRENOG DERBIJA: / Ukupno su 34 osobe privedene, gorile i stolice na Sjeveru

Image
Foto: PIXSELL

Stigla bilanca jučerašnjeg derbija

4.4.2019.
8:11
PIXSELL
VOYO logo

Da se za sjajnu atmosferu samo ne budu zaslužni domaći navijači, sinoć su se pobrinuli Bad Blue Boysi. Oko 450 Boysa smjestilo se u kavezu na Jugu Poljuda i odmah započeli s pjesmom. Bili su vrlo glasni, u nekoliko navrata itekako su se čuli, a u jednom trenutku pjesmom su ih jako razbijesnili, pa su počeli i zvižduci. Jedan čitatelj Net.hr-a poslao nam je video navijanja zagrebačkih navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
POGLEDAJTE KAKO JE CAKTAŠ IZGUBIO KONTROLU: /

Umalo je nakon toga došlo do tučnjave na terenu

Image
POGLEDAJTE KAKO JE CAKTAŠ IZGUBIO KONTROLU: /

Umalo je nakon toga došlo do tučnjave na terenu

Također, Boysi su se raspoloženi zbog vodstva u jednom trenutku skinuli goli do pasa, odjekivalo je "Dinamo, Dinamo, znaj da te volim ja". Na Sjeveru je Torcida zapalila velik broj prirotehničkih sredstava, a gorile su i stolice. Na stadionu je ukupno bilo 26.446 gledatelja.

http://video.adriaticmedia.hr/originals/app/VID-20190403-WA0006.mp4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, splitska policija objavila je svoju bilancu derbija, a ona glasi: 34 osobe su privedene uglavnom zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Evo što su još naveli u priopćenju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U sklopu provedbe planiranih mjera i radnji policijski službenici su tijekom dana proveli organiziranih prihvat i pratnju prijevoza oko 450 gostujućih navijača do mjesta održavanja javnog okupljanja, te je osigurana pratnja prijevoza istih nakon javnog okupljanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Split: Atmosfera na utakmici 27. kola HT Prve HNL između Hajduka i Dinama 03.04.2019., stadion Poljud, Split - Hrvatski Telekom Prva liga, 27. kolo, HNK Hajduk - GNK Dinamo. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Policijski službenici su osigurali cjelokupnu trasu kretanja gostujuće momčadi i gostujućih navijača. Nakon javnog okupljanja policijski službenici su nastavili osiguravati užu i širu zonu mjesta održavanja javnog okupljanja i centar Splita u cilju održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira i prevencije protupravnih ponašanja.

Image
Image

Split: Atmosfera na utakmici 27. kola HT Prve HNL između Hajduka i Dinama 03.04.2019., stadion Poljud, Split - Hrvatski Telekom Prva liga, 27. kolo, HNK Hajduk - GNK Dinamo. Transparent posvecen Zanu Ojdanicu. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Nisu zabilježeni značajniji negativni sigurnosni događaji, nije zabilježeno ozljeđivanje osoba, niti uništenja imovine. Planirane i provedene naprijed navedene mjere i radnje, te aktivnost policijskih službenika na terenu tijekom čitavog dana rezultirala je time da do ovog trenutka nisu zabilježena narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, niti oštećenja imovine", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo