SRPSKI HULIGANI NAPALI TORCIDAŠA NA MALTI? / Procurile su sporne fotografije i zapalile internet

Image
Foto: PIXSELL/Ilustracija

Pojavile su se fotografije i informacije koje bi mogle (trebale?) sugerirati da se na Malti dogodio napad na jednog torcidaša

9.7.2019.
18:44
PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Gdje god igra Hajduk, tu su i njegovi vjerni navijači. Na Maltu je sletio charter sa 170 osoba, ali i na druge su načine torcidaši i simpatizeri došli bodriti svoje ljubimce u prvom ovosezonskom izazovu, javlja Arena Sport.

Image
PROCURILA SNIMKA TORCIDINOG KORTEA NA MALTI: /

Toliko o nadobudnim pričama koje su se pojavile prije nekoliko dana

Image
PROCURILA SNIMKA TORCIDINOG KORTEA NA MALTI: /

Toliko o nadobudnim pričama koje su se pojavile prije nekoliko dana

Uoči utakmice s Malte nisu dolazile informacije o bilo kakvim neredima i sukobima, jer zna se kako je Malta omiljeno mjesto hrvatskih nogometnih huligana. Sjećaju se Maltežani itekako gostovanja hrvatskih navijača koja su završavala neredima kakve njihov nogomet nije vidio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oduzeti (ukradeni) odjevni predmeti torcidaša

Povijest nasilja hrvatskih nogometnih huligana na Malti

Utakmica koja je zauvijek obilježila hrvatske navijače na Malti jest kvalifikacijski susret 2005. godine. Hrvatska reprezentacija iznenađujuće i razočaravajuće je odigrala remi na gostovanju u Valleti pod vodstvom Zlatka Kranjčara. Poveli su Vatreni golom njegova sina Nike, a Wellmann je izjednačio za konačnih 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razočaranje krajnjim rezultatom prenijelo se na tribine, gdje su hrvatski navijači napravili kaos. Prema službenim izvještajima, na tribinama je bilo između 900 i 1000 gledatelja pa je bilo dosta praznih stolaca koje su hrvatski navijači odlučili – uništiti. Doduše, tamošnja policija nije bila spremna na ovakve izgrede pa su neredi eskalirali. Navodno su samo petorica policajaca osiguravala tribinu s hrvatskim navijačima. Pisali smo danas o tome...

I Torcida zna kako je to u vlastitom aranžmanu napraviti incidente na Malti

Torcida također zna kako je to sa svojom ekipom u vlastitom aranžmanu napraviti incidente na Malti. Hajduk i Birkirkaru spojio je ždrijeb pretkola Kupa UEFA potkraj srpnja 2008. godine. Iako su Bili lako riješili tu prepreku na terenu, na tribinama su se navijači opet sukobili s policijom. Nakon tučnjave uslijedila je kazna UEFA-e. Hajdukovi navijači nisu smjeli svoj klub pratiti na dva uzastopna gostovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do trenutka pisanja ovog teksta nema nikakvih informacija o navijačko-huliganskim aktivnostima, iako su se na društvenim mrežama, točnije na Facebooku, pojavile neke fotografije "rekvizita" torcidaša na Malti koje su im oteli Grobari, koji tamo redare, konobare i još štošta...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Upitna vjerodostojnost fotografija

Neki po navijačkim stranicama na Facebooku poput Balkanskih navijača pišu kako je na Malti bilo veselo. Tome bi u prilog trebala ići fotografija na kojoj netko stoji na dvije oduzete kratke majice Torcide, uz još jednu dugu i, pazite sad ovo, bokserice?! Ne znamo jesu li "napadačima" bokserice i zatrebale, ili su možda ukrali ruksak nekom od zalutalih, neopreznijih navijača Hajduka, ali navedeno je naišlo na ismijavanje pratitelja navijačkih komunikacijskih kanala i profila jer ovo u navijačkom svijetu i supkulturi ne predstavlja nikakav značajni trofej, a "pomalo je i smiješno", kako se ističe...

Tko zna, možda se radi i fotomontaži, kao i o nečem što je ranije oduzeto, iako se vidi da su neke majice po "posljednjoj modi" Torcide.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojavila se i priča na društvenim mrežama kako je jedan neoprezni navijač izvukao deblji kraj kad je zalutao u jednu ulicu, ali ništa se osim toga nije dogodilo, barem tamošnji mediji i policija ne izvještavaju o tome... Torcida je u dobrom broju popratila ovo gostovanje i bila 12. igrač svoje momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Armada 2015. zapamtila gostovanje na Malti

Za spomenuti je i da je Armada na reprezentaciji 2015. godine imala žestoki obračun sa srpskim navijačima upravo na Malti. Iako je HNS tada objavio jasnu poruku navijačima da ne putuju na Maltu i da ne pokušavaju kupiti ulaznice za tu utakmicu jer neće moći na stadion, hrvatski navijači su stigli na otok usred Sredozemnog mora. No, uspjeli su i tamo sudjelovati u neredima, jer su se potukli sa zaštitarima ispred jednog noćnog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Morala je intervenirati i malteška policija, a u tučnjavi je lakše ozlijeđeno nekoliko osoba. Pričinjena je i materijalna šteta, jer je u tučnjavi korišten inventar noćnog kluba. Uhićeno je šestero hrvatskih navijača koji su se sukobili s redarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo