SKANDAL: / Sarajlije dočekane pjesmom uz koju su četnici radili zločine po Hrvatskoj i BiH, bacili im i igrača s nosila

Image
Foto: Screenshot: Daily Motion

Skandal u Bosni i Hercegovini.

28.8.2017.
11:37
Screenshot: Daily Motion
VOYO logo

Nogometaši Borca i Sarajeva u nedjelju su u Banja Luci odigrali derbi kola Premijer lige, a utakmica je završila miroljubivo s 1-1. Ipak, utakmicu su obilježile incidentne scene uoči početka i tijekom utakmice.

TORCIDINA JASNA PORUKA POLICIJI: Evo što Hajdukovi navijači misle o napadu na Mamića i ubojstvu Blaževića

Pred sam početak utakmice, kad su se igrači zagrijavali, s razglasa stadiona u Banja Luci pušten je ''Marš na Drinu'', javlja portal Sportsport.ba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ultranacionalističke konotacije

Inače, za one koji možda ne znaju "Marš na Drinu" napisana je za vrijeme Prvog svjetskog rata, ali se koristila i kasnije tijekom agresije na BiH gdje su počinjeni stravični pokolji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, uz zvuke "Marš na Drinu" srbočetnici haračili su i činili zločine i u Hrvatskoj, a upravo s tenkova agresorskih snaga odzvanjala su taktovi "Marš na Drinu" prilikom ulaska u Vukovar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga, bez obzira na to što ovaj marš u svom sadržaju veliča srpsku vojničku hrabrost u Prvom svjetskom ratu i za Srbe predstavlja možda sasvim normalnu pjesmu, zbog činjenice da je bio jedan od simbola velikosrpske politike ''Marš na Drinu'' u međuvremenu je poprimio ultranacionalističke konotacije. Stoga, ovaj je slučaj odjeknuo u BiH medijima.

Bekić bačen s nosila na travu

No, nije se na tome zadržalo. Nakon što je igrač Sarajeva Almir Bekić nakon jednog starta završio na travi, dječaci s nosilima došli su do njega kako bi ga iznijeli s terena. Međutim, oni su igrača Sarajeva doslovce bacili na zemlju, nakon čega je na terenu nastao pravi kaos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo