SKANDAL O KOJEM ĆE SE JOŠ DUGO PRIČATI: / Htio ostvariti prevaru godine, ali za to nije imao niti grama mozga

Image
Foto: Screenshot: You Tube

Skandal u Nairobiju. Kenijska policija uhitila je maratonca koji je na prevaru završio internacionalni maraton kao drugi u poretku.

26.10.2015.
12:53
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Htio je sve prevariti, ali to mu nije prošlo za rukom. Kaže se da su u laži kratke noge, ali 28-godišnji Julius Njogu očito nema niti grama mozga. Čovjek se sakrio među gledateljima prije nego što se u blizini cilja pridružio grupi vodećih maratonaca, u namjeri da se popne na postolje i uzme bogatu novčanu nagradu.

Ono što je izazvalo sumnju i skrenulo pozornost na nedomišljatog prevaranta je to što Njogu nije pokazivao nikakve znakove umora, iscrpljenosti, a nije bio niti znojan. Kao, recimo, svi ostali sudionici maratona u duljini od 42 kilometra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije bio umoran niti znojan

Prema pisanju CapitalNewsa, Njogu nije niti zatražio liječničku kontrolu kao svi ostali sudionici utrke zbog opasnosti od grčeva, ozljeda mišića i itd. Organizatori utrke brzo su zaključili da nešto nije u redu, pa su ga ispitali zašto nije umoran, o utrci, a nakon što su pregledali video materijal i fotografije s utrke, ustanovljeno je da je Njogu trčao možda jedva i kilometar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prava istina je da se prije cilja ubacio u utrku i uzeo drugu poziciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maratonac je odmah uhićen od strane policije i odveden na daljnju obradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo