ŠEF SIGURNOSTI DINAMA KOJEM JE ZAPALJEN AUTO ZA NET.HR: / 'Zabrinut sam za svoju obitelj, realno je da je ovo bila poruka meni'

Image
Foto: PIXSELL

'Za svoju sigurnost se ne bojim jer samo radim posao za koji sam školovan, ali zabrinut sam za svoju obitelji koja ničime nije zaslužila da prolazi kroz ovu situaciju.

7.12.2017.
19:15
PIXSELL
VOYO logo

Automobil marke Volkswagen Golf sisačkih registracijskih oznaka u vlasništvu Krešimira Antolića, Dinamovog šefa sigurnosti, izgorio je u srijedu ujutro oko 5.30 sati u Rujanskoj ulici na zagrebačkim Vrbanima, o čemu smo prvi izvjestili. Krešimir Antolić za Net.hr se osvrnuo na navedeno.

'Nijedan slučaj nije riješen'

"Mogu potvrditi da je zapaljen automobil koji je moje vlasništvo, a koji koristi moj brat, na adresi mojeg prijavljenog prebivališta. Realna je mogućnost da se radi o poruci upućenoj meni zbog mojeg posla koji kao direktor sigurnosti obavljam u Dinamu. Takvu mogućnost dodatno realnom čini pokušaj ubojstva savjetnika kluba ZdravkaMamića i glavnog trenera Marija Cvitanovića. S obzirom na to, kao i da nijedan slučaj nije riješen, možemo smatrati da je sigurnost ljudi koji rade u Dinamu načeta i da radimo u atmosferi koja nije normalna ni prihvatljiva", naglasio je Krešimir Antolić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon policijskog očevida utvrđeno je kako do požara nije došlo tehničkim putem, odnosno zbog kvara ili neispravnosti automobila, nego namjernim paljenjem.

"Za svoju sigurnost se ne bojim jer samo radim posao za koji sam školovan, ali sigurno da sam zabrinut za svoju obitelj koja ničime nije zaslužila da prolazi kroz ovu situaciju. Radimo na našoj zaštiti, ali riješiti i ovaj i druge slučajeve mi ne možemo i u tom pogledu potpuno ovisimo o radu policije i drugih državnih tijela", poručio je Antolić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pucalo se na Mamića, Cvitanović pretučen ispred zgrade

Ovo je posljednji primjer u nizu zapaljenih automobila i napada na članove tog zagrebačkog nogometnoga kluba. Također, u rujnu su trenera Dinama Marija Cvitanovića ispred njegove zgrade brutalno pretukla dvojica maskiranih napadača.

Ljetos je Dinamov "savjetnik" Zdravko Mamić čak dva puta bio meta. U jednom je napadnut fizički, a u drugom je zadobio prostrijelnu ranu noge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U tom smislu izražavam svoje čuđenje da nijedan slučaj u kojem je netko iz Dinama žrtva kaznenog djela nije riješen, barem ne da bi protiv nalogodavaca ili počinitelja bila podnijeta kaznena prijava. Općenito je jako loše što nekažnjeno prolaze oni koji fizički napadaju, pale automobile, marširaju kroz centar grada i na druge nasilne načine izražavaju svoje nezadovoljstvo ili neslaganje s nečijim stavom ili postupcima. Mislim da bi oni koji odgovaraju za sigurnost ove države trebali biti jako zabrinuti trenutačnom situacijom i da bi trebali shvatiti kako su oni od društva angažirani da djeluju, a ne da budu pasivni promatrači i evidentičari ovakvih događaja", zaključio je Krešimir Antolić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo