UDAR JANIČINE INSPEKCIJE NA ŠUKERA I DRUŠTVO: / Optuženik u aferi 'pošteno suđenje' i savjetnik HNS-a bili su zaposleni protuzakonito

Image
Foto: PIXSELL

Zanimljivo je kako obojica nisu kršila dugogodišnje sudske zabrane

3.1.2018.
8:28
PIXSELL
VOYO logo

Bivši predsjednik sudačke komisije 1. HNL Željko Širić i bivši predsjednik karlovačkog Županijskog nogometnog saveza Neven Šprajcer bili su zaposleni protuzakonito nakon pravomoćne presude u aferi 'pošteno suđenje'. Širić je radio kao savjetnik u Sportskom savezu grada Osijeka, a Šprajcer je bio predsjednik karlovačkog ŽNS-a od svibnja do 9. studenoga prošle godine.

Image
JANICA ZA NET.HR O POTEZU KOJI JE RAZBJESNIO ŠUKERA: /

'Zaprimili smo predstavku i pokrenuli postupak'

Image
JANICA ZA NET.HR O POTEZU KOJI JE RAZBJESNIO ŠUKERA: /

'Zaprimili smo predstavku i pokrenuli postupak'

Kršenje odredbi Zakona o sportu

Samostalna služba sportske inspekcije Središnjega državnoga ureda za šport došla je do tih zaključaka nakon provedene inspekcije u ovim sportskim tijelima. Utvrđeno je da su obojica prekršila odredbe Zakona o sportu te su obojici izrečene mjere zabrane obavljanja tih poslova. Šprajcer je pravomoćno osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu zbog zloporaba koje je počinio kao tajnik NK Karlovca i trenutačno radi kao vanjski suradnik u HNS-u kao koordinator natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Zakonu o sportu stoji da osobe koje su u posljednje tri godine pravomoćno kažnjene za kaznena djela ili prekršaje u sportu i u vezi sa sportom, ne mogu biti i imati ovlasti u Skupštini i tijelima sportskih saveza, a Širić i Šprajcer pravomoćno su osuđeni 17. svibnja prošle godine kad je prvostupanjsku presudu potvrdio Vrhovni sud.

Šprajcer podnio ostavku

Šrajcer je 9. studenoga podnio ostavku preduhitrivši odluku inspekcije koja mu je zabranila obavljanje dužnosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odlučio sam se za ovaj potez iz moralnih razloga. Smatram da nema smisla da opterećujem rad Nogometnog saveza Karlovačke županije. Smatram da će Savez i bez mene na čelu i dalje raditi kvalitetno, a ja ću mu biti na usluzi zatreba li", rekao je tada bivši predsjednik karlovačkog ŽNS-a.

On i dalje radi kao savjetnik u HNS-u, a za to, smatraju u krovnoj hrvatskoj nogometnoj organizaciji, nema nikakvih zapreka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za poslove koje Neven Šprajcer obavlja u Savezu nema prepreka predviđenih u Zakonu o sportu ili drugom propisu", rekao je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak za Jutarnji list.

Nisu prekršili zabrane

Širić je pak bio osuđen na četiri godine zatvora jer je od direktora Hajduka Hrvoja Maleša tražio mito od 30.000 eura kako bi Hajduk imao "pošteno suđenje", a tako je i cijela afera dobila ime. Zanimljivo je kako obojica nisu kršila sudske zabrane. Naime, sud je Širiću izrekao osmogodišnju zabranu obavljanja dužnosti u HNS-u jer je djelo počinio kao šef komisije sudaca HNS-a te je on radio u Sportskom savezu grada Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šprajceru je izrečena mjera zabrane obavljanja dužnosti u klubovima HNS-a jer je djelo počinio kao tajnik NK Karlovca, ali on je to spretno zaobišao i umjesto u klubovima, radio direktno u HNS-u. Željko Širić je zaposlen i kao profesor na osječkom Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo