MOGU SE ŽALITI / Potvrđena kazna za klub zbog zolje na na utakmici, neće smjeti igrati na svom terenu do godine dana

Image

Disciplinski sudac Nogometnog saveza Ličko senjske županije Darko Banić naglasio je da je odluka sukladna Disciplinskom pravilniku HNS-a te da suspenzija traje 'do okončanja postupka, a odnosi se samo na kategoriju seniora'

20.9.2022.
12:23
VOYO logo

Nogometno igralište u Mukinjama kod Korenice, poznato po ispaljivanju pirotehnike iz zolje, suspendirano je za seniorske utakmice kao mjera protiv NK “Plitvica”, radi prekršaja na utakmici 11. rujna zbog "bacanja petardi i nekoliko topovskih udara izvan terena i jednog koji je pao u teren".

Image
SAMO KOD NAS /

Društvene mreže gore zbog derbija u hrvatskoj županijskoj ligi: Navijač pucao iz zolje po terenu

Image
SAMO KOD NAS /

Društvene mreže gore zbog derbija u hrvatskoj županijskoj ligi: Navijač pucao iz zolje po terenu

Odlučio je tako disciplinski sudac Nogometnog saveza Ličko senjske županije Darko Banić i naglasio da je odluka sukladna Disciplinskom pravilniku HNS-a te da suspenzija traje “do okončanja postupka, a odnosi se samo na kategoriju seniora”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sucu Baniću su svoja pisana očitovanja dostavili u ponedjeljak službeni predstavnici NK „Plitvice“ i NK „Sokolac“, delegat utakmice i glavni sudac utakmice, a pregledao je i video snimku.

Oštra kazna

Policija je izuzela zapisnike i izjave i snimku, jer se zbog spornih situacija svaka utakmica snima, ali je, kako je Banić rekao Hini, sve to on prethodno pregledao i da zajedno s pisanim očitanjima ima “sve elemente za odluku”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluku ipak još nije donio i pojašnjava da je on disciplinski sudac pojedinac, a da se na njegovu odluku klub može žaliti Komisiji za žalbe kao drugostupanjskom tijelu.

Moguće su kazne novčana, održavanje utakmica bez gledatelja, ali najviše za pet utakmica te produljenje suspenzije terena i do godinu dana. Klub bi u tom slučaju nastavio sezonu, ali bi igrao samo na gostujućim terenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijavljena dva navijača

Prošlog je tjedna Banić najavio da će klub svakako biti kažnjen jer da je "organizacija utakmice zakazala", a "raketni bacač je ušao na tribine".

Za taj su incident kazneno prijavljena dvojica navijača. Onaj koji je iz lakog raketnog bacača zolje ispaljivao pirotehničko ili neko drugo eksplozivno sredstvo “za dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom”, a njegov prijatelj za “sprječavanje dokazivanja kaznenog djela” i za “nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari”. Obojica će odgovarati i prekršajno po više osnova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo