FINANCIJSKI FAIR PLAY / Potres u Manchesteru: City pred izbacivanjem iz lige! Prijeti im gori scenarij nego Juventusu

Image
Foto: profimedia.hr

Manchester City je u veljači 2020. izbačen iz UEFA-inih natjecanja na dvije godine zbog navodnih kršenja propisa o financijskom fair playu u veljači 2020., ali je kaznu poništio Sportski arbitražni sud (CAS) u srpnju iste godine

6.2.2023.
14:17
profimedia.hr
VOYO logo

Premier League je uputilo Manchester City na neovisnu komisiju koja će ispitati moguća kršenja financijskih pravila, objavilo je u ponedjeljak upravno tijelo engleskog prvenstva.

"Ako Cityju bude dokazana krivnja, prijeti mu oduzimanje bodova ili čak izbacivanje iz lige", piše Martyn Ziegler za jedan od najuglednijih listova na svijetu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KAKAV UDARAC /

Kakav šok u Italiji: Juventusu oduzeto 15 bodova zbog financijskih malverzacija

Image
KAKAV UDARAC /

Kakav šok u Italiji: Juventusu oduzeto 15 bodova zbog financijskih malverzacija

Komisija bi trebala ispitati financijsko poslovanje kluba između sezona 2009./10. i 2017./18.

Prema Premier ligi, branitelji naslova prekršili su pravila lige koja zahtijevaju pružanje "točnih financijskih informacija koje daju istinit i pošten prikaz financijskog položaja kluba", a odnose se na sve prihode (uključujući i prihode od sponzorstva), detalje o plaćama i naknadama za trenere i igrače, zatim na poštivanje propisa UEFA-e, profitabilnost i održivost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Manchester City iznenađen je objavljivanjem ovih navodnih kršenja pravila Premier lige, posebno s obzirom na opsežan angažman i veliku količinu detaljnih materijala koje je EPL dobio.

Klub pozdravlja preispitivanje čitave situacije neovisne komisije, kako bi nepristrano razmotrila cijeli skup nepobitnih dokaza koji idu nama u korist. Stoga se veselimo što će se ovo pitanje okončati jednom zauvijek", piše na stranicama engleskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manchester City je u veljači 2020. izbačen iz UEFA-inih natjecanja na dvije godine zbog navodnih kršenja propisa o financijskom fair playu u veljači 2020., ali je kaznu poništio Sportski arbitražni sud (CAS) u srpnju iste godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo