PONOSNO, ISTAKNUTE ZASTAVE: / Ovako hrvatski sportaši slave Oluju!

Image
Foto: Pixsell, Grgo Jelavić

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan branitelja slavi se diljem Hrvatske, a svoj nacionalni naboj pokazali su hrvatski sportaši i izvan sportskih borilišta.

5.8.2015.
20:56
Pixsell, Grgo Jelavić
VOYO logo

Australski Hrvat Mark Viduka istaknuo je na svojoj kući u Lozici kraj Dubrovnika hrvatsku zastavu i time još jednom podsjetio na svoju ljubav prema domovini svojih predaka, iako je rođen i odrastao u Australiji, a igrao je i za tamošnju reprezentaciju. Na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj 2006. godine, Viduka, je držao ruku na srcu za vrijeme intoniranja obje himne uoči utakmice Hrvatska - Australija. U karijeri je ovaj stasiti napadač nastupao i za zagrebačku Croatiju, kako se Dinamo zvao '90-ih. Viduka, koji je karijeru završio prije šest godina u Newcastleu, redovito ljetuje u Lozici.

"Tu na našoj zemlji, naš se barjak vije..."

Na Facebooku su mnogi proslavili Oluju, među njima i košarkaš Dario Šarić, koji se s reprezentacijom u Zagrebu priprema za Eurobasket. Uz stihove pjesme Dražena Žanka "Od stoljeća sedmog", vijore se zastave u Kninu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić nije propustio obilježiti 5. kolovoza. Hrvatski barjak zaviorio se i na Mljetu, ljetnoj bazi obitelji Kostelić. Ivica je ponosno na Facebooku istaknuo: "Nikada neću zaboraviti kako su nasa srca kucala u zajedništvu tih dana u kolovozu 1995. Sretan vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska iznad svih"

Fotografiju gdje je sa zastavom u rukama je na svom Facebooku objavila je Sandra Perković, olimpijska pobjednica i svjetska prvakinja u bacanju diska. "Oluja, jedna jedina, Hrvatska iznad svih", napisala je Sandra, zaslužna da se hrvatska himna čula i na Olimpijskom stadionu u Londonu 2012.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Blanka Vlašić, dvostruka svjetska prvakinja u skoku u vis, izabrala je isti motiv kao i Sandra, sa zastavom u rukama. "Sretan vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti", stoji na Blankinom Facebook profilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo