POLICIJA U HOTELSKOJ SOBI PRONAŠLA PISMO NAJMLAĐEG SPLITSKOG HULIGANA: / 'Ljube, malo brinem, idem se mlatiti s njih 600'

Image
Foto: AFP

Blic u današnjem izdanju tvrdi da je kod najmlađeg huligana pronađeno pismo upućeno njegovoj djevojci.

19.12.2017.
9:03
AFP
VOYO logo

Neredi na vječnom srpskom derbiju Partizana i Crvene zvezde i dalje pune stupce beogradskih medija. Svakoga dana tamošnji novinari pokušavaju izvući neki dosad nepoznat detalj opće makljaže na južnoj tribini, kao i uloge nekih hrvatskih državljana u tučnjavi.

Image
PAKLENI PLAN OPĆEG KAOSA U BEOGRADU: /

Otkriveno tko je unajmio šestoricu Splićana za izazivanje nereda?

Image
PAKLENI PLAN OPĆEG KAOSA U BEOGRADU: /

Otkriveno tko je unajmio šestoricu Splićana za izazivanje nereda?

'Dobit ću malo batina'

Tako Blic u današnjem izdanju tvrdi da je kod najmlađeg huligana pronađeno pismo upućeno njegovoj djevojci u kojem se nedvosmisleno navodi da su Splićani u Beograd došli izazvati kaos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pismo je navodno pronađeno u hotelskoj sobi IvanaRonaldaMiškovića, a policija i tužiteljstvo zaključuju da ga je napisao iz straha za vlastiti život. "Imam opasan, veoma opasan dan, zato ti i pišem jer tko zna kako će biti. Dobit ću možda malo batina, ali ću ih dati više, puno više", navodno piše u pismu upućeno djevojci koju Ivan zove Ljube.

Blic javlja i kako se iz pisma vidi da se organiziralo njih 150 te da su izračunali da ulaze u tučnjavu sa 600 suparnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Malo brinem, ali ne odustajem", napisao je Ivan. Pismo je ostalo na stolčiću pored kreveta.

Prijeti im zatvorska kazna

Podsjetimo, hrvatskim državljanima sada zbog izazivanja nereda prijeti drakonska zatvorska kazna. Šestorici Splićana prijeti osuđivanje za kazneno djelo ‘nasilno ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu’. Za to mogu dobili kaznu od šest mjeseci do pet godina u osnovnom obliku, a čak 12 godina mogao bi dobiti vođa grupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer je u pitanju organizacija djela, što je najgora stavka u djelu. Ako je kazneno djelo izvršeno u grupi propisana kazna je od jedne do osam godina zatvora, a kazna od dvije do 12 godina zatvora u slučaju da dođe do teških tjelesnih ozljeda i veće materijalne štete.

Image
Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo