PANIKA U PARIZU: / Roland Garros na meti terorista, svi su na nogama

Image
Foto: Screenshot: You Tube

Organizatori prestižnog teniskog turnira iz Grand Slam serije Roland Garros pripremljeni su za moguće terorističke napade.

17.5.2016.
9:53
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Glavni grad Francuske Pariz će od 22. svibnja do 5. lipnja biti domaćin Roland Garrosa, koji će biti izložen velikim mjerama osiguranja zbog opravdanog straha od terorističkih napada. Francuske vlasti svjesne su da teroristi vrebaju svaku priliku kako bi ostvarili svoje mračne ciljeve, a sportske manifestacije, pogotovo veliki sportski događaji, idealno su mjesto za takvo što. Zato organizatori Roland Garrosa i francuske vlasti odlučili su poduzeti sve kako bi Roland Garros protekao u najboljem redu.

Pripreme traju mjesecima

Francuzi se već mjesecima pripremaju za ovaj sportski događaj i po svaku cijenu žele spriječiti nemile scene, slične onima koje su viđene u Parizu u studenom prošle godine, kad je u terorističkim napadima život izgubilo više od sto ljudi. Poučeni tim krvavim iskustvom, sve sigurnosne službe podignute su na najviši mogući nivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je sam kompleks koji je smješten u 2 Aveniji Gordon Bennett još od travnja potpuno zatvoren za bilo kakvu posjetu, a radnici koji rade na renoviranju zdanja imaju specijalne značkice pomoću kojih se prati svaki njihov korak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opravdani strahovi

Francuzi opravdano strahuju da bi teroristi mogli ubaciti svoje sljedbenike i pripadnike među radnike i žele spriječiti takve aktivnosti. Očekuje se čak i da čitav Bugnot, dio Pariza u kojem se održava Roland Garros, bude prepun policije i pripadnika službi sigurnosti u civilu kako se ne bi ponovio "krvavi studeni". Francuzi su svjesni da su sportske manifestacije omiljena meta terorista i prilika za bolesne umove da ozljede i usmrte veliki broj ljudi.

Zbog toga se očekuje formiranje nekoliko prstenova koji će voditi računa o posjetiteljima Roland Garrosa, kao i samim sudionicima ovog slavnog turnira. Čelnici turnira garantiraju apsolutnu sigurnost na stadionu, ali isto ne mogu garantirati u samom gradu Parizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo