OTVORENA NOVA ISTRAGA PROTIV MODRIĆA? / Katalonci pišu o najnovijoj prijevari kapetana Vatrenih

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Španjolci smatraju da Luka mora njima platiti porez za cijelu godinu iako je u Madridu proveo samo četiri mjeseca

14.9.2018.
11:08
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Španjolsko tužiteljstvo pokrenulo je novu istragu protiv kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Luke Modrića, javlja katalonski dnevni sportski list Mundo Deportivo i dodaje kako španjolske vlasti optužuju zvijezdu Reala da je utajio 1,2 milijuna eura prije šest godina, 2012. godine kada je potpisao za Real.

KAPETAN VATRENIH NA SUDU ZBOG UTAJE POREZA: Modrić uplatio gotovo milijun eura da izbjegne odlazak u zatvor?

Modrić mora platiti porez za cijelu godinu

Španjolci tvrde da Luka mora platiti porez Španjolskoj za cijelu godinu, iako je u Madridu proveo samo četiri mjeseca. Prvih osam mjeseci 2012. godine, naime, igrao je za Tottenham iz Londona, gdje je živio četiri godine, u razdoblju od 2008. do 2012. godine...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otprije je Modrić pod optužbom da je 2013. i 2014. godine utajio više od 800 tisuća eura poreza pa je tako ukupna brojka za koju ga Španjolci sumnjiče malo veća od dva milijuna eura.

Image
Image

Kapetana hrvatske reprezentacije Španjolci optužuju da je u Luksemburgu otvorio fiktivnu kompaniju imena "Ivano" i na nju prenio svoja marketinška prava. Tako je 2013. godine utajio 290 tisuća eura, a 2014. godine 579 tisuća. Modrić pregovara s tužiteljstvom da izbjegne zatvor. Želi se nagoditi poput Cristiana Ronalda, Marcela i Josea Mourinha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U studenome prošle godine teretili ga za dva porezna prekršaja

To nije jedini porezno-sudski problem koji Luka ima sa španjolskim tužiteljstvom, tj. vlastima. Odjel gospodarskog kriminaliteta pokrajinskog tužitelja u Madridu ga je u studenome prošle godine teretio za dva porezna prekršaja iz 2013. i 2014. godine vezana za komercijalna prava na slike.

Tvrtka "Ivano" bila paravan za utaju poreza

Među osumnjičenima je bila i njegova žena Vanja Modrić kao i njihova tvrtka "Ivano S.a.r.l". sa sjedištem u Luksemburgu na koju je Modrić prenio komercijalna prava na korištenje svog imena u marketinške svrhe, a sve u svrhu kako bi izbjegao plaćanje poreza u Španjolskoj po stopi od 30 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proračun je, prema optužbi, time oštećen za ukupno 870.728 eura, od čega je 290.990 eura za 2013. godinu i 579.738 eura za 2014. godinu. Preostali dio iznosa su obračunate kamate. Luka je vratio 870.000 utajenih eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo