TRESE SE HRVATSKA / Otkriveno kako je Luka reagirao na jahti kad je doznao za optužnicu: 'Ostao je iznenađen najviše zbog jednog'

Modrić je iznenađen jer očekivao da je slučaj gotov, a odvjetnicu je zvao i dok je davala izjavu

30.6.2023.
20:24
VOYO logo

Optužnica koju je podignulo osječko državno odvjetništvo tereti Luku Modrića i Dejana Lovrena za davanje lažnog iskaza.

Image
PITALI SMO VAS /

Treba li Modrić nastaviti igrati za reprezentaciju? 'Ako može zločinačka organizacija biti na vlasti...'

Image
PITALI SMO VAS /

Treba li Modrić nastaviti igrati za reprezentaciju? 'Ako može zločinačka organizacija biti na vlasti...'

Hrvatski kapetan ovih dana uživao je na Hvaru i specijalitetima s ražnja, ali njegov odmor na jahti omela je jučer vijest da je pod optužnicom. Ostao je Luka iznenađen, najviše zbog jednog, jer je već oslobođen zbog istog kaznenog djela...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luki Modriću odmor više nije bio ono što mu je bio do tog trenutka, iako vjeruje da će na kraju pravorijek biti zadovoljavajući za njega, pa mu je savjest mirna...

Čitav slučaj odjeknuo je u hrvatskim, ali i regionalnim medijima...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zapravo smo imali istu reakciju, on je od početka izjavljivao da je njegova savjest čista i mirna i da nije počinio to kazneno djelo. Tako da ostaje kod toga i mirne je savjesti. Je li razočaran? To ćete pitati njega, on je u svojoj izjavi dosljedan i dalje", rekla je odvjetnica Luke ModrićaLaura Valković za RTL Danas.

Image
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Modrić je iznenađen jer očekivao da je slučaj gotov, a odvjetnicu je zvao i dok je davala izjavu. Za obranu nema dvojbe - Modrić, kao i Dejan Lovren ,već su za isto kazneno djelo, a to je davanje lažnog iskaza 2018-e godine, pravomoćno oslobođeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dvaput se o istom ne može raspravljati. Ovo je pravno pitanje koje je raspravljeno. Sudovi su ušli u pitanje osnovanosti sumnje da li postoji to kazneno djelo ili ne. i to je nešto što se ne može ponavljati", govori Valković.

Optužnica ipak nije ista. Ovaj put na njoj nema Modrićeve punica računovotkinje Dinama Vesna Juraić. Temelj za optužnicu Ljubo Pavasović Visković vidi u presudi Vrhovnog suda gdje se za njihove iskaze tvrdi da su neistiniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čak i ako se u postupku utvrdi da su počinili to kazneno djelo, nikakvih značajnih reperkusija za Modrića i Lovrena neće biti. Čini mi se da su se oni našli u situaciji kojoj nisu dorasli, pa su na DORH-u dali jedan iskaz, na sudu drugi. To nije situacija koja se rijetko događa", govori odvjetnik Ljubo Pavasović Visković.

Za obranu Zdravka Mamića potez i tajming osječkog tužiteljstva je ključan jer se uskoro očekuje odluka Europskog suda za ljudska prava kojom bi i presuda Mamićima mogla biti ukinuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očito je nastala panika u redovima državnog odvjetništva. Spašavaju što se spasiti može, što bi oni nama rekli, to je potez očajnika", kaže odvjetnica Zdravka Mamića Lidija Horvat.

U HNS, dok čekaju odluku Modrića hoće li nastaviti igrati u reprezentaciji, daju punu potporu i pomoć obojici nogometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I Modrić i Lovren kao osvajači srebrne i brončane medalje na svjetskim prvenstvima, igrački i ljudski predvodnici najuspješnije generacije hrvatskog nogometa ne zaslužuju poseban tretman hrvatskog pravosuđa, ali kao savez očekujemo da imaju pravedan i ravnopravan odnos te pravnu sigurnost", rekao je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

Građani su o svemu podijeljeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GLEDAJTE UŽIVO BKFC 46 EVENT U SUBOTU, 1. SRPNJA OD 21:00 SAT, EKSKLUZIVNO NA PLAY Premiumu!

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo