NOGOMETNI SVIJET U ŠOKU: / Slavni nogometaš doživio srčani udar?!

Image
Foto: AFP, FRANCK FIFE
Image
Foto: AFP, FRANCK FIFE

Slavni francuski nogometaš David Désiré Marc Ginola (49) kolabirao je u četvrtak, javljaju francuski mediji. Dobra je vijest da mu je stanje stabilno.

20.5.2016.
6:45
AFP, FRANCK FIFE
VOYO logo

List Nice-Matin javlja kako se Ginola srušio na nogometnom terenu u kući Jean-Stéphanea Camérinija, organizatora Mapauto Golf Kupa na kojem se Ginola trebao natjecati. Helikopterom je prevezen u bolnicu u Monaco na kardiološki odjel. Još uvijek nije potvrđeno zbog čega se Ginola srušio, iako se sumnja da je u pitanju srčani udar.

Nije pokazivao nikakve znakove bolesti

Prije nego što mu je pozlilo nije pokazivao nikakve znakove bolesti, odnosno, nije pokazivao nikakve znakove da bi mu moglo pozliti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak navečer je bio na zabavi zajedno sa zvijezdama Formule 1, bivšim vozačima Davidom Coulthardom i Eddiem Jordanom. Ginolin glasnogovornik izvijestio je kako se njegov klijent srušio tijekom vrućeg vremena, ali i da se još uvijek ne zna razlog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osebujna karijera

Karijera Francuza bila je osebujna. Ginola je karijeru započeo u Sporting Toulonu 1985. kad je imao svega 18 godina. Nakon toga je prešao u Racing 1988., Brest 1990., a u PSG 1992. godine s kojim je 1994. osvojio prvenstvo i ukupno tri puta Kup. Proglašen je za najboljeg francuskog igrača 1993., te za najboljeg igrača francuske lige 1994. godine.

Image
Foto: AFP, PAUL VICENTE
Image
Foto: AFP, PAUL VICENTE

Posebno se pamti utakmica odigrana u sklopu kvalifikacija za SP 1994. Francuska je igrala odlučujuću utakmicu protiv Bugarske i na iznenađenje svih, a posebno Francuza, izgubili su je. Izbornik Gérard Houllier i francuska javnost proglasili su Ginolu za glavnog krivca ovoga debakla. Nakon toga je jako malo nastupao za reprezentaciju pa je sveukupno igrao samo 17 puta u kojima je zabio 3 gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, GERARD JULIEN
Image
Foto: AFP, GERARD JULIEN

Napustio francusku ligu

Zbog mnoštva kritika i negativne klime kojima je bio izložen, napustio je francusku ligu i 1995. godine prešao u Premiership, točnije u engleski Newcastle United. Dvije sezone uzastopno Svrake su bile druge u Premier ligi iza Manchester Uniteda, iako su dio prvenstva bili i vodeća momčad.

Ginola se izvrsno uklopio u ekipu i bio je jedan od najvažnijih igrača Newcastlea. Njegove dobre partije nisu ostale nezapažene pa ga je tako Barcelona željela dovesti na Camp Nou 1996., no Newcastle je odbio ponudu znajući kakvog igrača ima u svojim redovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon odlaska trenera Kevina Keegana i dolaska Kennyja Dalglisha puno je manje igrao pa je prešao u Tottenham u ljeto 1997. godine. Osvojio je nagradu za najboljeg igrača lige po izboru igrača i za najboljeg igrača prvenstva 1999. godine. Jedini je igrač koji je osvojio tu nagradu, igrajući za klub koji nije bio među prva četiri na kraju prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cruijff je kazao kako je Ginola bio najbolji na svijetu

S Tottenhamom je osvojio Liga kup 1999. Bio je omiljen kod navijača zbog odlične igre i karizmatične osobnosti. Ginola je uvršten u Kuću slavnih Tottenhama 2008. godine. U ljeto 2000., s 33 godine, prešao je u Aston Villu. Igrao je još kratko u Evertonu, gdje je završio karijeru 2002. godine. Preminuli nogometni velikan Johan Cruijff je 1999. godine izjavio da je tada David Ginola prema njegovu mišljenju bio najbolji igrač na svijetu.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo