NAZVALI SMO NOGOMETAŠA ZA KOJEG TVRDE KAKO SE MAMIĆ NA NJEMU OBOGATIO: / Bivši reprezentativac ostao zatečen navodima

Image
Foto: PIXSELL

'Ne znam koliki mi je bio tada transfer i nikad nisam čuo za ove navode'

18.6.2019.
11:01
PIXSELL
VOYO logo

Druga optužnica koja je podignuta protiv nepravomoćno osuđenog bjegunca Zdravka Mamića kao vođe zločinačkog udruženja, njegova bliskog suradnika Damira Vrbanovića, sina Marija, brata i novog (starog) sportskog direktora Dinama Zorana, te poduzetnika Sandra Stipančića, Igora Krote i Nikkyja Arthura Vuksana kao članova zločinačkog udruženja, "potpuno je razotkrila Mamićevu godinama stvaranu kriminalnu piramidu, prije svega u zagrebačkom Dinamu. Iz nje se sasvim jasno može iščitati način na koji je taj klub bio podređen privatnim interesima" izabrane kaste i jedne obitelji, "te na kraju i oštećen za najmanje 200 milijuna kuna, kako tvrdi USKOK", a stoji u pisanju Nacionala.

Spomenuti politički tjednik otkriva detalje druge optužnice i donosi popis svih igrača na kojima je Mamić opljačkao Dinamo, "zbog čega na sud u Osijek dolazi 250 svjedoka", kako stoji u naslovu. Jedan od igrača koji se navodi kao onaj na kojem je "Mamić godinama ubirao nepripadajuće provizije" je i bivši nogometaš Nikola Pokrivač (33).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Detalji druge optužnice

ISPOVIJEST HRABROG NIKOLE POKRIVAČA ZA NET.HR: ‘Kad sam saznao za bolest, svijet mi se srušio. Proživio sam pakao, ali majka me spasila’

Image
ISPOVIJEST HRABROG NIKOLE POKRIVAČA ZA NET.HR: /

'Kad sam saznao za bolest, svijet mi se srušio. Proživio sam pakao, ali majka me spasila'

Image
ISPOVIJEST HRABROG NIKOLE POKRIVAČA ZA NET.HR: /

'Kad sam saznao za bolest, svijet mi se srušio. Proživio sam pakao, ali majka me spasila'

"U siječnju 2008. godine transferiran je iz Dinama u francuski Monaco za 2. 936.000 eura, a tek kasnije sklopljen je ugovor o posredovanju s Mamićevom tvrkom na deset posto tog iznosa, odnosno 295.000 eura", stoji u objašnjenju Nacionala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Monaco's midfielder Nikola Pokrivac (L) vies with Grenoble's midfileder Sofiane Feghouli (R) and Nassim Akrour (R) during the French L1 football match Monaco vs. Grenoble, on January 31, 2009 at the Louis II stadium in Monaco. AFP PHOTO VALERY HACHE, Image: 29300951, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, AFP

'Nikad nisam čuo za ove navode'

Nazvali smo ga kako bi nam prokomentirao medijske napise, što je posljedica USKOK-ovih tvrdnji u optužnici.

"Iskreno, nemam pojma o tome. Stvarno ne znam koliki mi je bio tada transfer i nikad nisam čuo za ove navode. Sad prvi put čujem te brojke. Ne mogu pričati o tome jer stvarno ne znam. Tako je svojedobno bilo u medijima da je transfer vrijedio 3,4 milijuna eura, a ja stvarno pojma nemam koliki je transfer bio. Znam što sam dobio tamo, govorim o svojim uvjetima koji su mi bili ponuđeni, a sad koja je cifra bila to je najmanje bitno. No, ovo što se navodi, postotak i iznos, o tome ne znam ništa. Inače, ne pratim ova zbivanja oko Zdravka Mamića, ne zanimaju me", kratko nam je prokomentirao Nikola Pokrivač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karijera za pljesak

Vrijedi spomenuti kako je ovaj bivši hrvatski nogometni reprezentativac (nastupio u 15 utakmica za Hrvatsku) i igrač Varteksa, Monaca, Red Bull Salzburga, Intera, Rijeke, Šahtara iz Karagandija i Slaven Belupa, za Dinamo igrao u sezoni 2007./2008., a u drugom mandatu u dresu Plavih nastupao je od 2011. do 2013. Ukupno je za Plave Pokrivač odigrao 58 utakmica uz šest golova i dvije asistencije. U Monacu se, pak, zadržao jednu sezonu, odigravši 36 utakmica uz tri postignuta pogotka i jedno dodavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo