BJEŽAONA SOLARISA / Megajahta Romana Abramoviča uočena na posebnom mjestu gdje Rusi bježe od Zapada

Image
Foto: Profimedia

Abramovič je prošlog tjedna doletio u Moskvu nakon što je napustio Istanbul svojim privatnim zrakoplovom. Prema podacima praćenja letova, to je bilo Abramovičevo drugo putovanje avionom između turskog grada i ruske prijestolnice u tri dana

22.3.2022.
10:09
Profimedia
VOYO logo

Superjahta u vlasništvu ruskog milijardera Romana Abramoviča pristala je u ponedjeljak u tursko turističko mjesto Bodrum, nakon što je zaobišla vode zemalja Europske unije koje su sankcionirale oligarha zbog ruske invazije na Ukrajinu, javlja Reuters. Inače, Turska je zemlja koja ne primjenjuje zapadne sankcije protiv ruskih oligarha, ali je isto tako osudila rusku invaziju na Ukrajinu i postavila se kao posrednik u nastojanjima za okončanje rata.

Situaciju u Ukrajini iz minute u minutu pratite - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodan na crnu listu EU-a

Abramovič je bio među nekolicinom bogatih Rusa koji su prošloga tjedna dodani na crnu listu EU-a, a vlade zemalja članica Europske unije posljednjih su dana djelovale kako bi im oduzele jahte i drugu luksuznu imovinu.

Image
MANEVAR /

Roman Abramovič u bijegu od Zapada. Pronašao je posebno sigurno mjesto

Image
MANEVAR /

Roman Abramovič u bijegu od Zapada. Pronašao je posebno sigurno mjesto

Svjetske vlade nastoje izolirati predsjednika Vladimira Putina i njegove saveznike zbog ruske invazije na Ukrajinu, koju Kremlj naziva "posebnom vojnom operacijom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Abramovič je prošlog tjedna doletio u Moskvu nakon što je napustio Istanbul svojim privatnim zrakoplovom. Prema podacima praćenja letova, to je bilo Abramovičevo drugo putovanje avionom između turskog grada i ruske prijestolnice u tri dana.

Abramovičev glasnogovornik nije odmah odgovorio na Reutersov zahtjev za komentar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije bilo naznaka da je Abramovič bio na jahti Solaris dugoj 140 metara (460 stopa) kada je pristala u Bodrum u ponedjeljak poslijepodne, nešto više od tjedan dana nakon što je 13. ožujka napustila crnogorsko jadransko ljetovalište Tivat.

Superjahta plovi pod zastavom Bermuda

Od tada je plovilo, koje plovi pod zastavom Bermuda, prema mjestu praćenja Marine Traffica, posljednjih dana pratilo južno i zaobišlo grčki otok Kretu prije nego što je u ponedjeljak ujutro stigao u turske vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proveo je dan vozeći se prema sjeveru, grleći tursku obalu i udaljavajući se od obližnjih grčkih otoka, prije nego što je stigao u Bodrum gdje su slike prikazivale impozantno bijelo plovilo koje se nadvijalo nad drugim usidrenim čamcima.

Superjahta je izgrađena u njemačkom brodogradilištu i prvi put je izašla na more početkom prošle godine. To je jedna od niza jahti u njegovu vlasništvu, prema izvještajima u publikacijama o luksuznoj robi SuperYachtFan, SuperYacht i Forbes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napustio Barcelonu 8. ožujka

Njeno posljednje putovanje počelo je 8. ožujka kada je napustila brodogradilište u Barceloni gdje je bila na popravku.

Druga jahta povezana s Abramovičem, Eclipse, trenutno krstari južno od grčkog otoka Rodosa, a čini se da je također na putu za Tursku, navodi Marine Traffic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko skupina biznismena potvrđeni su kao ponuđači za kupnju engleskog nogometnog kluba Chelsea od Abramoviča, koji je također bio pogođen sankcijama britanske vlade nakon ruske invazije.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo