'NAVIJAČI, A NE UBOJICE' / Još jedna navijačka skupina pružila podršku Boysima: 'Krivnja je unaprijed režirana, mladi životi mogli bi biti uništeni...'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Nakon Ukrajinaca i navijača Zrinjskog, podrška stiže i s teritorija Lijepe naše

10.8.2023.
16:34
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Grčko javno tužiteljstvo podnijelo je kaznenu prijavu protiv 104 osobe, od kojih su većina hrvatski državljani, u kojoj ih se tereti za četiri kaznena djela i sedam prekršaja tijekom krvavog obračuna u Nea Philadelphiji u noći s ponedjeljka na utorak u kojem je smrtno stradao jedan navijač AEK-a. Podrška Boysima iz Hrvatske stigla je i od varaždinskih White Stonesa...

Image
SNAŽNA PORUKA /

Bad Blue Boysi se oglasili priopćenjem: 'Zaustavite ovaj linč usmjeren na stotinu hrvatskih građana'

Image
SNAŽNA PORUKA /

Bad Blue Boysi se oglasili priopćenjem: 'Zaustavite ovaj linč usmjeren na stotinu hrvatskih građana'

''NAVIJAČI, A NE UBOJICE I KRIMINALCI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjedoci smo višednevnog medijskog lešinarenja nad sudbinama stotinu hrvatskih državljana zatočenih u grčkom zatvoru. Po starom dobrom običaju krivnja je unaprijed režirana, a presumpcija nevinosti nije prikladan pojam redakcijama koje žive na senzacionalističkim naslovima.

Svakodnevne kontradiktornosti u tim napisima uobičajeni su modus operandi piskaranja kvazinovinara koji time rade nepobitnu štetu za poziciju hrvatskih državljana u Grčkoj, ali za takve napise nitko neće odgovarati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, danonoćnom difamacijom bez ikakvih konkretnih dokaza kreira se javno mnijenje te stvara atmosfera linča na iste one koje javnost glorificira uvijek kada su prvi na prvoj crti obrane od poplava, požara ili potresa.

Poanta ovog proglasa nije opravdati nažalost tragičan ishod inače uobičajenog navijačkog folklora koji nije iznimka već pravilo po cijeloj Europi (upad na teritorij druge navijačke skupine), već ukazati na dvostruka mjerila kojima bi mnogi mladi životi mogli biti uništeni. Krivnja ne može biti generalna, nego samo individualna i što je najbitnije čvrsto dokazana. Nevini, dok im se ne dokaže suprotno!'', poručila je navijačka skupina iz Varaždina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo