SNAŽNA PORUKA / Bad Blue Boysi se oglasili priopćenjem: 'Zaustavite ovaj linč usmjeren na stotinu hrvatskih građana'

Image
Foto: Igor Soban/Pixsell

'Istovremeno, sedmorica naše braće koji se nalaze u Ateni zadobili su ozljede od korištenja noževa'

10.8.2023.
15:49
Igor Soban/Pixsell
VOYO logo

U petak pred trojicom grčkih istražitelja počinje saslušanje optuženih u slučaju navijačkih nereda u kojima je u noći s ponedjeljka na utorak ubijen navijač AEK-a 29-godišnji Michalis Katsouris, a agencije javljaju da je za ubojstvo osumnjičen Grk.

Image
VRLO ZANIMLJIVO /

Što se događa po Zagrebu? Bad Blue Boysi poslali upozorenje: 'Prošećite i vi svojim kvartom'

Image
VRLO ZANIMLJIVO /

Što se događa po Zagrebu? Bad Blue Boysi poslali upozorenje: 'Prošećite i vi svojim kvartom'

O svemu su se oglasili i Bad Blue Boysi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prisiljeni smo oglasiti se nakon nezapamćenog linča na Bad Blue Boyse u Ateni koje su pokrenuli grčki mediji i njihova javnost. U svemu tome, nažalost, sudjeluje i dobar dio hrvatske javnosti i medija. Nevjerojatna je lakoća kojom hrvatski mediji prihvaćaju to da se našim pripadnicima stavlja na teret odgovornost za tragediju koja se dogodila, a da ne postoje nikakvi dokazi za to. Niti mogu postojati što će vrijeme uskoro i pokazati.

Postoji samo takozvana “istraga” kompromitirane grčke policije čiji je jedini cilj da se naknadno režira scenarij po kojem će se sramotna gesta upotrebe noža u navijačkom sukobu prišiti Hrvatima kako bi se zadovoljila krvožedna javnost, mediji i politika. Istovremeno, sedmorica naše braće koji se nalaze u Ateni zadobili su ozljede od korištenja noževa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trojica su ranjena ispaljenim signalnim raketama, a jedan pripadnik naše grupe zadobio je čak sedam (7!) ubodnih rana. Postoji li itko u Hrvatskoj kome ove činjenice remete narativ po kojem su Bad Blue Boysi odgovorni za najteže kvalifikacije koje im se stavljaju na teret?

Apeliramo na sve medije i svu hrvatsku javnost: Zaustavite ovaj linč usmjeren na stotinu hrvatskih građana i ne sudjelujte u njemu! Ne uništavajte i ne igrajte se životima mladih ljudi zbog senzacionalizma", poruka je Boysa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo