VJERUJETE LI U NJENU PRIČU? / Javila se tenisačica koja je optužila vicepremijera za silovanje, ima samo jedan zahtjev

Image

Nredavno je poslala pšismo u kojemu je rekla da je dobro, ali u to ljudi nisu povjerovali

22.11.2021.
12:13
VOYO logo

Slavna kineska tenisačica Peng Shuai (35), osvajačica Wimbledona u paru 2013. i Roland Garrosa 2014. godine, optužila je prošli tjedan bivšeg kineskog vicepremijera Zhanga Gaolija da ju je silovao prije tri godine, a tjedan dana nakon što su svjetski mediji prenijeli njezinu priču pojavila se informacija da je ona nestala.

Image
ZASTRAŠUJUĆE /

Jeziv epilog skandala. Nestala je slavna tenisačica koja je optužila vicepremijera Kine za silovanje

Image
ZASTRAŠUJUĆE /

Jeziv epilog skandala. Nestala je slavna tenisačica koja je optužila vicepremijera Kine za silovanje

No, Peng se krajem prošlog tjedna iznenada javila, odnosno, kineski su mediji prenijeli njezino pismo u kojem ona pojašnjava da je sve u redu i da joj nije ništa, ali mnogi su veoma skeptični. Čelnik WTA-a, Steve Simon, kazao je kako je sada joj više zabrinut za Peng.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Živa i zdrava

"Vijesti o navodnom seksualnom zlostavljanju nisu istinite. Nisam nestala, odmaram se kod kuće i sve je u redu. Hvala vam još jednom što brinete o meni", navodno je napisala Peng u objavljenom pismu u kojeg zapravo nitko i ne vjeruje.

No, u ponedjeljak su sve sumnje otklonjene - Peng Shuai je živa i zdrava i nalazi se u Pekingu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona se, naime, javila predsjedniku  Međunarodnog olimpijskog odbora Thomasu Bachu i s njim razgovarala oko pola sata putem videopoziva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Objasnila je da je na sigurnom u svom domu u Pekingu i osjeća se dobro, ali rekla je da i želi da se u ovom trenutku poštuje njena privatnost. Sada je u društvu obitelji i prijatelja i rekla je da će nastaviti igrati tenis", stoji u objavi MOO-a.

Mučna ispovijest

Podsjetimo, Peng Shuai je svoju optužbu iznijela na društvenoj mreži Weibo, a kineski mediji cenzurirali su njenu objavu, ali odmah je postalo jasno da je optužila Gaolija koji je od 2013. do 2018. bio zamjenik predsjednika vlade i dobar je prijatelj aktualnog premijera Lija Keqianga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Peng Shuai i Zhang Gaoli

Gaoli je prvi put silovao Peng kada ju je pozvao u svoju kuću kako bi igrali tenis. "Odbila sam ga i nisam mogla prestati plakati. Bila sam uplašena i zbunjena i na kraju sam pristala, imali smo spolni odnos", rekla je Kineskinja i napomenula da je vicepremijerova žena čuvala stražu pred vratima dok se to događalo.

Potom je Gaoliju postala ljubavnica. "Nemam dokaze u snimkama ili audiozapisima, bilo ih je nemoguće napraviti, ali imam stvarno iskustvo", poručila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo