KAOS U PRAGU / Čitav dan vrvio izgredima, pa čak i na finalu KL, a nakon utakmice eskaliralo je: 'Odjednom je nastao pakao'

Image
Foto: Screenshot: Profimedia

Navijački sukobi obilježili jučerašnji nogometni dan u Pragu

8.6.2023.
10:22
Screenshot: Profimedia
VOYO logo

Navijači engleskog kluba West Ham sukobili su se s policijom dok su noćas u Pragu slavili svoju 2-1 pobjedu nad Fiorentinom u UEFA Konferencijskoj ligi, u finalu obilježenom huliganskim ispadima.

Image
WEST HAM - FIORENTINA 2:1 /

West Ham je osvajač Konferencijske lige! Prekinuta je suša bez europskog trofeja nakon 42 godine

Image
WEST HAM - FIORENTINA 2:1 /

West Ham je osvajač Konferencijske lige! Prekinuta je suša bez europskog trofeja nakon 42 godine

Brojni privedeni

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije utakmice policija je privela 16 navijača talijanskog kluba koji su napali skupinu engleskih navijača u glavnom gradu Češke, a na samoj utakmici je bocom pogođen igrač Fiorentine Christian Biraghi.

Nakon završetka utakmice, koju je odlučio Jarrod Bowen golom u 90. minuti, engleski navijači preplavili su ulice češke prijestolnice i pridružili se ostatku simpatizera londonskog tima u starom dijelu grada. Na stadionu je bilo 19.300 navijača, od čega je West Ham dobio 5.000 ulaznica, no unatoč tome, velik broj navijača u Prag je otputovao bez ulaznica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sukobi nakon finala KL

Sukobi su izbili nakon utakmice nakon što je policija pokušala uzeti upaljenu baklju jednom od navijača, prije nego što je policija napala drugu skupinu s upaljenim bakljama. Navijači su uzvratili bacanjem boca i drugih projektila na policiju.

"Kad se zapalila baklja, sav pakao je izašao na površinu", rekao je jedan od očevidaca događaja, prenosi britanski tabloid The Sun. Jurre Uijtendaal (22) za The Sun je rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Netko je zapalio baklju - mi smo pjevali i policiji je sve to postalo malo previše. Odlučili su prekinuti zabavu i uletjeli su kako bi priveli tipa s bakljom. Nastao je kaos".

Policija je primijetila tada da su brojčano nadjačani pa su formirali liniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Samo je držao baklju'

Praški policajci pribjegli su korištenju paprenog spreja nakon što su odlučili mladića s bakljom privesti. Jake Masterton, 23 - godišnjak iz Kenta, kazao:

“Momak je samo držao baklju, ništa više od toga. Nitko ne udara ili tako nešto u toj situaciji. Policija je samo uletjela, zgrabila ga i odvezla. Momak je mlad".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još prije utakmice policija je privela 16 talijanskih navijača koji su ispred jednog od barova napali navijače West Hama, lomili i gađali stolicama te bacali pirotehnička sredstava na skupinu engleskih navijača. Taj trenutak, tj napad zamaskiranih huligana Fiorentine na kafić u kojem su bili navijali West Hama pogledajte - OVDJE.

Prema informacijama češke policije, ozlijeđene su tri osobe, a napadnut je i jedan policajac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biraghi dobio u glavu plastičnim staklom s tribina

Tijekom utakmice dogodio se i jedan nemili incident. Nogometaš Fiorentine Cristian Biraghi u prvom poluvremenu dobio je udarac u glavu plastičnim staklom s tribina, zbog čega su okrvavljenom Talijanu prije nastavka morali pomoći klupski liječnici.

West Ham je i prije kraja utakmice u priopćenju za javnost napisao kako osuđuje ponašanje "malog broja pojedinaca" na utakmici. Poručili su i da će surađivati ​​s lokalnom policijom u pronalaženju počinitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oglasila se praška policija

"Ovim postupcima nema mjesta u nogometu i ni na koji način ne predstavljaju vrijednosti našeg nogometa, kluba i velike većine naših navijača, koji su se besprijekorno ponašali u Pragu ovaj tjedan i u protekle dvije sezone u europskim natjecanjima", rekli su. napisali su u priopćenju.

Londonski klub osvojio je prvu europsku lovoriku nakon 1965. godine kada je bio najbolji u nekadašnjem Kupu pobjednika kupova. Fiorentina je, međutim, ostala bez još jedne lovorike nakon što je prije 62 godine takođerslavila u Kupu pobjednika kupova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo