GROZNO PONAŠANJE / Hrvatske olimpijke izbjegle tragediju za dlaku: 'Na treningu je bilo i 30ak djece'

Image

I najmanja ozljeda sportašicama u ovom trenutku nije potrebna jer sezona počinje kroz nekoliko dana, a njihovo sigurno mjesto svakim je danom sve nesigurnije.

25.11.2022.
12:20
VOYO logo

Zimski sportovi u Hrvatskoj posljednjih su godina na vrlo niskim granama. Uvjeta gotov pa da i nema, a sportovi na snijegu funkcioniraju zbog skupine entuzijasta koji ulažu svoje vrijeme, a ponekad i financijska sredstva kako bi sport ostao na životu.

Vedranu Malec i Tenu Hadžić, hrvatske olimpijke skijaškom trčanju, na treningu su iznenadili quadovi. Nesreća je, ovaj put, izbjegnuta za dlaku. Problemi s neograđenom stazom za trening već su godinama aktualni, a svakodnevno se susreću s raskopanim i uništenim stazama. Žalbe koje su uputili Gradu, Skijalištu Sljeme i Parku prirode Medvednica nisu urodile plodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Napravljena, označena i ispeglana staza između dva treninga zatekla nas je izrovana. Usred treninga po stazi su prošli dečki na quadovima kojima nismo smetale ni mi ni tridesetak djece na njoj. Srećom, dobro smo odreagirale, a djeca su bila na drugoj strani. Što će biti ako nam ponestane sreće? ", kazala je Malec za Jutarnji list

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim sigurnosnih problema, javljaju se i oni s održavanjem treninga. Skijaši treniraju na prirodnom snijegu, a kad se staza uništi, potrebno je čekati da se snijeg do kraja otopi i ponovno padne za ponovnu izradu staze. Zbog toga skijaši odlaze na treninge u inozemstvo što djeci, njihovim roditeljima i klubu stvara dodatne troškove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo