TAKTIKA PROTIV MAMURLUKA /

Legenda dala savjet svih savjeta: 'Otkrit ću vam svoju tajnu'

Image
Foto: Profimedia

'Ti isti igrači bi sutra normalno trenirali - bez problema. Ja, bio bih sedam dana u komi'

10.10.2024.
12:13
Profimedia
VOYO logo

Bivši igrač Chelseaja Gus Poyet prisjetio se u intervjuu za The Times svog vremena u engleskom nogometu, a posebno je izdvojio kako je izbjegavao mamurluk prilikom zabavljanja s engleskim suigračima.

Image
LOŠE VIJESTI ZA PLAVE /

Veliko pojačanje Chealsaja propušta početni dio sezone zbog ozljede

Image
LOŠE VIJESTI ZA PLAVE /

Veliko pojačanje Chealsaja propušta početni dio sezone zbog ozljede

Gusa Poyeta iznenadilo je cjelodnevno opijanje suigrača pa je priznao kako je smislio taktiku da to izbjegne. Poyet je, naime, dolazio satima kasnije na zabave i tako manje pio od svojih engleskih kolega. "Drugi igrači bi na zabavu došli u 14 sati pa bih ja dolazio u 19", podijelio je Urugvajac svoju tajnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ti isti igrači bi sutra normalno trenirali - bez problema. Ja, bio bih sedam dana u komi", ističe Poyet sposobnost engleskih nogometaša koje nije htio imenovati.

Pohvalio je društveni život u Londonu, ali nikako nije mogao održavati takvu razinu alkoholiziranja tako da je koristio svoje taktike u svakom izlasku sa suigračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanja o nogometu u Engleskoj odgovarao je da mu se svidjela fizikalnost u igri. Posebno ističe Leeds i ostala gostovanja na sjeveru zemlje koja su se isticala grubošću. Odao je i to da mu je Roy Keane bio najgrublji suparnik te se prisjetio kako se posebno morao pripremati svaki put kad bi ga Irac čekao na drugoj strani.

Poyet je u karijeri u Chelseaju postigao 45 pogodaka u 148 nastupa između 1997. i 2001. Nakon toga je preselio u rivale sa sjevera, Tottenham koji je doveo do finale Liga kupa u prvoj sezoni. Ostatak karijere su mu obilježile ozljede koljena pa je 2004. objesio kopačke o klin te započeo trenersku karijeru. Istu je započeo kao pomoćni trener u Swindonu, a još je vodio i Brighton, Sunderland, atenski AEK te Grčku reprezentaciju koju je napustio u ožujku ove godine po isteku ugovora.

POGLEDAJTE VIDEO: Bratići Sučići su hit: 'Čiji je gol bio ljepši? Vi ocijente'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo