FOTOGRAFIJA NOGOMETAŠICE IZAZVALA LAVINU SRAMOTNIH KOMENTARA: / Skandal odjeknuo sportskim svijetom; ona je žrtva seksizma

Tayla Harris našla se na udaru dijela korisnika društvenih mreža

21.3.2019.
11:30
Instagram/Screenshot
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ženska zvijezda australskog nogometa, 21-godišnja Tayla Harris, našla se na udaru dijela korisnika društvenih mreža zbog jedne njene fotografije na Twitteru, prenosi "The New Daily". Fotografija s utakmice prikazuje Taylu Harris kako ispucava loptu u zraku usred utakmice, široko raširenih nogu, što je izazvalo toliko mnogo seksualno eksplicitnih i sramotnih komentara da je uklonjena s Twittera.

Spomenuti medij piše kako se vulgarno maltretiranje Tayle Harris nastavilo u srijedu. Dok su navijači, klubovi i popularni Australci osuđivali ponižavajuće komentare na fotografiji Carltonove Tayle Harris, pokazalo se da su žene koje igraju australski nogomet žrtve seksizma čak i od strane drugih igrača.

Može se otkriti da je jedan nedavni post izrugivanja ženskom član tima Collingwood došao s web računa bivšeg igrača Fremantlea Josha Mellingtona, koji sada igra u prigradskom Melbourneu.

Premijer Scott Morrison izjavio je u četvrtak da su "ljudi koji stoje iza komentara kukavice koji svoju mržnju pokazuju na internetu i usmjerena je prema ženama".

"Prvobitna namjera objavljivanja slike bilo je slavljenje snage, atleticizma i vještine... Slika je privukla niz komentara, od kojih su neki bili uvredljivog i neprimjerenog sadržaja. Posljedica toga je da smo uklonili sliku i komentare", objavio je 7AFL na dotičnoj Twitter stranici.

Inače, Tayla Harris igra za klub Carlton Blues iz Melbourna u ženskoj Australskoj football ligi i njeni su fanovi odmah reagirali pitanjima zašto je fotografija uklonjena, te ju je 7AFL na koncu opet objavio. Pritom su se ispričali zbog "slanja krive poruke" i poručili da će jače poraditi na zabrani 'trolova' na njihovim stranicama, kao i na plasiranju uvredljivih i sramotnih komentara.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali