ŽESTOKI SUKOB U SRBIJI ZBOG 'ZABRANJENE POVIJESTI DELIJA IZ KNINA': / 'Pobjegli su bez ispaljenog metka, a zastavu ostavili ustašama'

Image
Foto: Screenshot: Instagram

'Zabranjena povijest Delija iz Knina'

28.4.2020.
9:05
Screenshot: Instagram
VOYO logo

Potpredsjednik Partizana Vladimir Vuletić glavni je vinovnik žestokog medijskog sukoba u Srbiji objavom na svome profilu na Instagramu u kojoj je napisao, citiramo, da su Delije tijekom pobjedničke vojno-redarstvene akcije Oluja pobjegle iz Knina i grad predale bez ispaljenog metka.

Image
SRBI OTPJEVALI KONTROVERZNI NARODNJAK O VRATARU CRVENE ZVEZDE: /

'Knin mu je u srcu, a na grbu Zvezda''

Image
SRBI OTPJEVALI KONTROVERZNI NARODNJAK O VRATARU CRVENE ZVEZDE: /

'Knin mu je u srcu, a na grbu Zvezda''

Tornado s krpom Delije Knin

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavu je naslovio "Zabranjena povijest Delija iz Knina", a uz navedene rečenice priložio je fotografiju hrvatskih vojnika, po svemu sudeći pripadnika navijačke skupine Tornado (u pozadini se vidi i šal Tornada, a jedan od hrabrih hrvatskih vojnika s dužom plavom kosom koji drže transparent je nekadašnji vođa ove zadarske navijačke grupe), koji su po ulasku u ovaj vjekovni hrvatski kraljevski grad zaplijenili transparent (krpu) tamošnjih Delija, a koja se može naći i na društvenim mrežama, jer je fotka epska...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zabranjena povijest Delija iz Knina... Znamo da su pobjegli i grad predali bez ispaljenog metka, ali su zastavu ostavili na ulici gdje su je našle ustaše iz Zadra", stajalo je u opisu komentara.

Oglasio se i Milan Borjan

Na njegovu je objavu odmah reagirao Milan Borjan, vratar Crvene zvezde (rođen u Kninu 1987. godine), koji je svojedobno kazao da je taj hrvatski grad uvijek bio zvezdaški, pa uz to pobjedu beogradskoga kluba u Europskoj ligi protiv Kölna 2017. posvetio "srpskoj Dalmaciji", za njega "srpskom mjestu"...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zabranjena povijest Delija iz Knina" izazvala je revolt navijača Crvene zvezde na društvenim mrežama, kao i golmana crveno-bijelih Borjana, koji je dosta emotivno govorio na tu temu, o čemu pišu srpski mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sjećam se kolone u kojoj su majke plakale, bake očajno zapomagale za ostavljenim sinovima, muževima, očevima. Mi djeca nismo tada bili svjesni što se događa, vidjeli smo samo da nam gore kuće, igrališta na kojima smo se do jučer bezbrižno igrali. Bili smo žedni, uplašeni i gladni... Nismo zaslužili da nas itko, a posebno jedan 'Profesor', vrijeđa samo iz jednog razloga, a to je što smo bili prisiljeni naći se u nepreglednoj koloni tijekom 'Oluje' i što smo Delije. Vi ste 'Profesore' nasljednik i glasnogovornik zadojene mržnje prema Crvenoj zvezdi, ali morate znati da je Srbima iz Knina poslije genocida NDH ostala samo Crvena Zvezda u Jugoslaviji da se identificira sa srpstvom", napisao je, između ostaloga, Borjan, nakon čega je u čitavu priču potpuno nedužan upleten bivši hrvatski nogometaš, nekadašnja zvijezda i trener Crvene zvezde Robert Prosinečki, piše srpski tabloid Telegraf.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vuletić mu uzvratio: 'Franjo Tuđman nikad nije bio predsjednik FK Partizan, već TK Partizan i JSD Partizan'

Naime, Vuletić je odmah uzvratio novom objavom, u kojoj se dotaknuo velikog Žutog:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni koji partizanovce nazivaju godinama ustašama, franjevcima i Zagrepčanima, zaboravljaju da im je jedan od klupskih osnivača bio Slavko Komar (i ne, Franjo Tuđman nikad nije bio predsjednik FK Partizan, već TK Partizan i JSD Partizan), a predsjednik Skupštine Nikola Bugarčić-Zver, ujedno i upravitelj Golog otoka na kojem su smrt i patnju pronašli mnogi Srbi. - Naš Milan zna da je Krajina pala bez ispaljenog metka, ali i zna da je uprava njegovog sadašnjega kluba nakon "Oluje" za trenera postavila čovjeka koji sudjeluje u izgradnji spomenika Oluji u Kninu", napisao je Vuletić.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo