SKANDALOZAN ISPAD EDE PEZZIJA / Legenda sportskog novinarstva zaprepastila izjavama: 'Svašta je došlo u Englesku'

Image
Foto: Screenshot/HRT

Sportski novinar bio je bez dlake na jeziku

13.7.2021.
10:13
Screenshot/HRT
VOYO logo

Engleski reprezentativci Marcus Rashford, Jadon Sancho i 19-godišnji Bukayo Saka bili su izvođači posljednjih triju jedanaesteraca u raspucavanju u finalu Eura protiv Italije, i nitko od njih nije uspio pogoditi mrežu. Nedugo nakon toga njihove su stranice na društvenim mrežama bile preplavljene rasističkim porukama koje su ostavile predstavnike FA-e, ali i cijeli svijet zgroženima.

Image
POSLAO MOĆNU PORUKU /

Tragičar finala nije više mogao šutjeti i trpjeti uvrede: 'Mogu prihvatiti kritike, ali za ove stvari se nikad neću ispričati'

Image
POSLAO MOĆNU PORUKU /

Tragičar finala nije više mogao šutjeti i trpjeti uvrede: 'Mogu prihvatiti kritike, ali za ove stvari se nikad neću ispričati'

"Svaka osoba koja stoji iza takvog odvratnog ponašanja nije dobrodošla u praćenju momčadi. Učinit ćemo sve što možemo kako bismo podržali napadnute igrače, a ujedno tražimo najstrože moguće kazne za sve koji su za to odgovorni", izjavio je glasnogovornik Engleskog nogometnog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Londonska policija je najavila da će istražiti "uvredljive i rasističke" poruke na društvenim mrežama.

Sve s titlovima objavljeno na Facebooku

U međuvremenu, novinar Edo Pezzi gostovao je u HRT-ovoj emisiji Studio 4 u kojem se osvrnuo na finale Eura. Tom je prilikom dao, blago rečeno, prilično neumjesne izjave o engleskoj reprezentaciji i toj zemlji i to u trenutku kad je cijela Engleska na nogama zbog gore navedenih događaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam priželjkivao da Italija pobijedi autogolom Engleza u 120. minuti. Oni su davno prestali biti džentlmeni. I ovo klečanje i ovo skidanje. Ono brutalno skidanje srebrne medalje, to je sramota za jednu naciju koja se maksimalno pokvarila. Ja sam živio u Engleskoj godinu dana kao student, tamo davno na Svjetskom prvenstvu 1966. u nogometu. To je bio sasvim drukčiji narod od ovoga sada. Svašta je došlo u tu zemlju i tu se ne treba čuditi ovim stvarima. Oni su previše napuhani, oni previše misle da su oni jedini i kako oni kažu "izmislili smo nogomet", tako da sva ova zezancija, gdje su talijanski igrači sad rekli "Nogomet se vratio kući", ali su mislili na Rim, mene veseli. Mislim da je na kraju krajeva sve došlo na svoje i da je ovo pošteni epilog prvenstva. Ovima još treba da 40, 50 godina čekaju. Oni su svjetsko prvenstvo osvojili protiv Nijemaca na mali lopovluk. Sjećate se gola Geoffa Hursta, je li prošla lopta ili nije? Nije bilo ove tehnologije kao danas. Sad su skoro to ponovili i dobro da im se ovo dogodilo. Neka se malo otrijezne, jer oni su ipak daleko od onog nogometa koji igraju. Sve ove sredozemne zemlje koje imaju i duha, imaju i majstora, imaju svega. Oni imaju naboj, oni imaju želju, a ja to ne volim. Taj nogomet ja apsolutno ne volim", rekao je Pezzi, čije je riječi HRT nekritički objavio na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo