U SUSJEDSTVU JAKO BURNO / Legendarni trener Partizana strašno naljutio srpske tabloide: 'Tko je krivac za rat? Srbija je najodgovornija jer je kontrolirala JNA'

Image
Foto: AFP, JONATHAN NACKSTRAND
Image
Foto: AFP, JONATHAN NACKSTRAND

Trofejni trener odlučio je reći što misli o situaciji u regiji devedesetih godina

17.8.2022.
11:24
AFP, JONATHAN NACKSTRAND
VOYO logo

Bivši trener Partizana Duško Vujošević dao je izjavu o Domovinskom ratu za Antenu Zadar. Trener je popularan zbog svojih odgojnih metoda s igračima i nerijetkim ispadima, ali isto tako, radi se i cijenjenom košarkaškom stručnjaku.

Image
TEMPERAMENTAN KARAKTER I BOLEST KOŠTALI GA - PRSTA: /

Legendarni Duško Vujošević morao na amputaciju zbog bizarnog incidenta

Jako je teško susjedima objasniti krucijalne stvari o ratu za oslobođenje, zato što se u Srbiji u školama uči drugačija povijest, te je zato ova njegova izjava iznimno važna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crnogorac je trenutno u lošem stanju, čeka transplantaciju bubrega i na dijalizi je, no svejedno trofejni trener je odlučio reći što misli o situaciji u regiji devedesetih godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crnogorac i Jugoslaven

"Ja sam Crnogorac i Jugoslaven, to moram naglasiti. Tko je krivac? Srbija je kontrolirala JNA, zbog toga je Srbija i najodgovornija što nije izbjegnut rat i krvoproliće na prostorima bivše države", rekao je Duško koji je od srpskih medija osuđen za ovu izjavu pa je to morao pojasniti.

Image
Foto: PIXSELL, Igor Kralj
Image
Foto: PIXSELL, Igor Kralj

"Svjedoci smo ponašanja lažnih patriota desetljećima i u Srbiji i u drugim zemljama u regiji i toga da su oni pod patriotskim zastavama skrivali ogromnu korupciju i bogatstvo koje su stekli na pravno neobjašnjiv način. Budući da je Srbija bila najmnogoljudnija država u bivšoj Jugoslaviji i da je kontrolirala JNA sigurno je bila najveći krivac što rat nije izbjegnut, ali nije jedini krivac", kaže Vujošević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lošija pozicija

Nakon ovakvih izjava koje su odjeknule u susjedstvu, Vujoševića su mediji uzeli na zub. Obratio se i predsjedniku Srbije, Aleksandru Vučiću:

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

"Nedopustivo je da nam danas lekcije o patriotizmu preko svojih tabloida drže oni koji su tada bili dio vlasti koja je Srbiju i cijelu regiju uvodila u rat koji je na kraju doveo Srbiju u goru poziciju od one u kojoj je bila prije prvog Balkanskog rata", zaključio je trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo