TEMPERAMENTAN KARAKTER I BOLEST KOŠTALI GA - PRSTA: / Legendarni Duško Vujošević morao na amputaciju zbog bizarnog incidenta

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Legendarnom srpsko-crnogorskom košarkaškom treneru Dušku Duletu Vujoševiću jutros je u Beogradu amputiran prst na nozi.

20.9.2017.
18:59
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Trenutnom izborniku košarkaške reprezentacije BiH i najuspješnijem treneru u povijesti Partizana, kao posljedica gangrene, kirurški je odstranjen lijevi prst do malog, kako ne bi došlo do daljnjih komplikacija, javlja srpski tabloid Kurir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovaj zahvat nema utjecaja na fukcionalnost, niti na stabilnost tijela. Tretmanima koje sam imao u posljednje vrijeme u hiperbaričnoj komori, stanje je lokalizirano i spriječeno da se širi dalje, ali je ipak prst morao biti odstranjen. Tako je smanjen rizik od veće opasnosti. Zahvat je obavio dr Lazar Davidović iz Kliničkog centra Srbije, rekao je za Kurir Vujošević i dodao:

TROFEJNI TRENER USKOVITLAO NEMIRNE DUHOVE: ‘Za što smo krivi? Zato što nismo dopustili još jedan Jasenovac i par Oluja’

"Volio bih da do ovog nije došlo. Međutim, ovako je ipak bolje. Osjećam se dobro na kraju svega", istaknuo je slavni Dule.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vujošević je hitno prebačen za Beograd iz Slovačke, gdje je na utakmici udario nogom u stol. Taj dio stopala je poplavio, a slovački liječnici su predložili da se podvrgne trentmanima u hiperbaričnoj komori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je donijelo određena poboljšanja, ali zbog šećerne bolesti procijenjeno je da je operacija najbolje rješenje u ovom trenutku. Tako je temperamentni Dule, trener inače poznat po strogoći, galami (znao je i hvatati za vrat svoje košarkaše usred utakmice), incidentima ali i sjajnom razumijevanju u košarku, prije operacije je za sarajevski list Oslobođenje opisao što se dogodilo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razlog je bio udarac, koji se dogodio na poluvremenu utakmice sa Švedskom, gdje sam od nervoze udario lijevom nogom u neki stol za masažu i taj udarac je naišao na povišen šećer. Upala je krenula, međutim nije sama po sebi, tako da u startu dijagnoza nije bila dobra, a stanje nije bilo jednostavno i da se nije interveniralo, onako kako jeste, ne znam kakve bi sve posljedice bile, zbog toga što je moje zdravstveno stanje složeno. Ja sam šećerni bolesnik, što je izazvalo bolest bubrega, pa i ta upala na prstu lijeve noge morala je da se promatra u tom kontekstu", izjavio je Duško Vujošević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo