PRIČA TORCIDAŠA UHIĆENIH U SRBIJI: / 'Gađali su ih Molotovljevim koktelima, a morali su mirno sjediti...'

Image
Foto: You Tube (RTS)/Telegraf/PIXSELL

Druga strana priče koja je odjeknula regijom

4.8.2018.
20:01
You Tube (RTS)/Telegraf/PIXSELL
VOYO logo

Posljednjih dva dana srpski mediji pišu, a hrvatski prenose o divljanju navijača Hajduka na benzinskoj pumpi "Mol-a" u beogradskom predgrađu Vrčin. Torcidaši su preko Srbije putovali za Sofiju na uzvratnu utakmicu Slavia – Hajduk (2-3, bijeli prošli u 3. pretkolo Europske lige).

SRPSKA POLICIJA UHITILA SPLITSKE HULIGANE: Zbog divljanja na benzinskoj pumpi prijeti im do 2 mjeseca zatvora

Navijači su u četvrtak rano ujutro na benzinskoj postaji ostavili svoj "pečat", na način da su je opljačkali i "ukrasili" grafitima sa slovom "U". Na povratku splitske navijačke ekspedicije iz Sofije, kolonu navijača je na jednom od odmorišta kod Niša dočekala srpska policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Uhićena su 32 navijača'

Uhićena su 32 navijača, a čitavu akciju osobno je predvodio šef policijske postaje Grocka Zoran Đorđević, javljaju srpski mediji. Ministar srpske policije Nebojša Stefanović izjavio je da su pripadnici MUP-a zaustavili na autoputu više od 400 hrvatskih navijača i da je detaljnom provjerom i pretresom otkrivena veća količinu drvenih i metalnih palica, nekoliko sjekira i baklji, te manja količinu narkotika...

NOVI DETALJI DIVLJANJA TORCIDE NA PUMPI U BEOGRADSKOM PREDGRAĐU: ‘Ušlo je 200 Hrvata, bili smo skamenjeni’

"Policija je kod nekih navijača pronašla i robu koju su ukrali na jednoj benzinskoj stanici kod Vrčina, točnije cigarete, piće i igračke sa akciznim markicama Republike Srbije", rekao je srpski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović za RTS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenuti uhićeni navijači, točnije njih 28, nakon toga je bilo prebačeno u Beograd na Prekršajni sud. Ostali su pušteni kući. Prekršajni sud u Beogradu osudio je 14 pripadnika Torcide na 15 dana zatvora, javili su u subotu srpski mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suđenje završeno u petak kasno navečer

Suđenje pripadnicima splitske Torcide pred Prekršajnim sudom u Beogradu završeno je u petak kasno navečer, javljaju srpski mediji. Sud za 13 okrivljenih nije imao dokaza da su sudjelovali u pljački na benzinskoj postaji Mol u beogradskom predgrađu Vrčinu, kao niti da su pisali slovo U. Sud utvrdio da su učinili “nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje u grupi”. Više o tome možete pročitati - OVDJE.

Navodi se i da su navijači prolaskom kroz Srbiju prema Hrvatskoj divljali po autocesti te se zaustavljali i fotografirali s ustaškim simbolima. Portal "Dalmacija danas" provjerio je i drugu stranu priče koja je odjeknula regijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Sofiju je krenulo oko 300 navijača u koloni od 58 vozila. Na benzinskoj kod Vrčina je bilo nereda, ali ne onako kako su srpski mediji to prenijeli. Neki su krali, bilo je ispisivanja grafita, ali ne i demoliranja i takvog divljanja o kojem pričaju. Jer da je bilo tako, kolona nikad ne bi prešla granicu", priča izvor blizak navijačima za spomenuti portal.

Bili pod stalnom prismotrom policije

Na granici prema Bugarskoj su zbog detaljnog pregleda čekali od 8:30 do 14 sati, a jednom kad su tamo stigli bili su pod stalnom prismotrom policije. Od glavnog grada Bugarske vidjeli su tek parkiralište na koje ih je policija vodila na pretresanje i snimanje, sve ostalo vrijeme proveli su na stadionu i u vozilima. piše "Dalmacija danas"...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono o čemu mediji nisu pisali je da su Hajdukovi navijači u Bugarskoj napadani od strane bugarskih navijača, a sami nisu mogli uzvratiti. Morali su sjediti u autima i kombijima i dok su ih bugarski navijači gađali Molotovljevim koktelima. Bugarska policija je sprječavala svaki pokušaj izlaska, pa su i razbili nekoliko stakala na vozilima Hajdukovih navijača", objašnjava izvor i kaže da su policijsku pratnju imali sve do granice, a po dolasku na benzinsku postaju kod Niša dočekalo ih je oko 400 policajaca...

Srpska policija oduzimala šalove i zastave Hajduka

"Bilo je oko 2:30 ujutro, a za pretrese se čekala zora. Svi su morali ostati sjediti u svojim vozilima, nisu smjeli otvoriti prozor, zapaliti cigaretu, ništa. Policajci nisu ništa govorili, niti objasnili zašto su zaustavili kolonu. Nakon tri sata, oko 5:30 započeli su pretrese. Svi putnici su morali biti okrenuti leđima dok su se pregledavala vozila, nije se znalo ni što traže, niti što rade s njima. Nakon svega, neke su priveli, a ostale pustili dalje. Vožnja od Splita do Sofije i nazad je, umjesto oko 24 sata, zbog terora policajaca potrajala 48 sati", objašnjava sugovornik i dodaje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve šalove, zastave, ambleme, sve s oznakama Hajduka i Torcide su oduzeli i nisu vratili vlasnicima, a nitko nije dobio ni potvrdu o oduzetim stvarima. Uz sve ono maltretiranje, to je bilo najbolnije", zaključuje.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo