Play ponuda

TRESE SE BRAZIL / 'Spavao sam sa ženama i muškarcima, biseksualac sam. Uvijek sam to bio ja. Majka to zna, otac i brat sad će saznati'

Image
Foto: Profimedia

'Cijeli život me pitaju jesam li gay. Spavao sam s muškarcima i ženama, biseksualac sam. Normalan sam, imam želje i potrebe. Izlazio sam s muškarcima i ženama, i što sad?'

25.6.2022.
10:56
Profimedia
Play ponuda

Bivši brazilski reprezentativac Richarlyson potvrdio je da je biseksualac.

"Cijeli život me pitaju jesam li gay. Spavao sam s muškarcima i ženama, biseksualac sam. Normalan sam, imam želje i potrebe. Izlazio sam s muškarcima i ženama, i što sad?", izjavio je 39-godišnji Richarlyson u podcastu Nos Armarios dos Vestiarios.

shimmer fallback
shimmer fallback

'Brazil je zemlja u kojoj ubijaju homoseksualce'

Richarlyson je potom dodao:

"Želim znati događaju li se u društvu stvarno promjene. Brazil je zemlja u kojoj ubijaju homoseksualce", dodao je Richarlyson, koji je za Brazil odigrao dvije prijateljske utakmice 2008. godine protiv Švedske i Irske, dok je klupsku karijeru proveo u brazilskim klubovima.

Image
PREKRASNA ANA MARIA /

Ispovijest najljepše hrvatske nogometašice: 'Javljaju mi se i pretvaraju da su menadžeri, ali točno znam što žele od mene'

Dok je bio u Palmeirasu, trener Jose Cyrillo Junior 2007. godine javno je izrekao da je Richarlyson gay, zbog čega se bojao reakcije javnosti.

shimmer fallback
shimmer fallback

'Uvijek sam to bio ja'

"Uvijek sam to bio ja na kraju krajeva. Želio sam pokazati da ću živjeti svoj život neovisno o tome što ljudi govorili", naglasio je dodavši kako je s majkom o tome razgovarao, dok će otac i brat saznati kada poslušaju podcast.

El Nuevo Herald javlja kako je ovo "izvanredno priznanje"...

'Richarlyson je prvi igrač koji se izjasnio kao biseksualac'

"Richarlyson, bivši igrač Sao Paula i reprezentacije Brazila, rekao je u petak da je biseksualac, što je neobično otkriće u zemlji u kojoj nogometom vlada mačo kultura. Kroz svoju izjavu u podcastu, Richarlyson je prvi igrač koji se izjasnio kao biseksualac, a koji je igrao za reprezentaciju", stoji u pisanju spomenutog južnoameričkog medija.

Inače, ovaj 39-godišnji veznjak dva puta je nastupio u dresu brazilske reprezentacije 2008. Bio je dio momčadi Sao Paula koja je 2005. osvojila Svjetsko klupsko prvenstvo protiv Liverpoola. Također, igrač je s klubom osvojio tri naslova prvaka države. “Ricky”, kako ga navijači često nazivaju, bio je i član momčadi Atlético Mineira koja je osvojila Copa Libertadores 2013. godine.

Play ponuda
Play ponuda