NOVO RUHO SPURSA / Na ovoj će ljepotici igrati Modrić i Kranjčar

Image
Foto: triffictottenham.co.uk

Londonski klub Tottenham sve je bliže dozvoli koja bi im omogućila izgradnju novog stadiona nedaleko White Hart Lanea.

31.1.2012.
20:41
triffictottenham.co.uk
VOYO logo

Engleski prvoligaš Tottenham Hotspur, za koji trenutačno nastupaju i dvojica hrvatskih reprezentativaca, Luka Modrić i Niko Kranjčar, sve je bliže dobivanju dozvole lokalnih vlasti za izgradnju novoga stadiona koji bi se nalazio u neposrednoj blizini White Hart Lanea na kojem "pijetlovi" igraju još od 1899. godine.

Tottenham je osnovan prije 130 godina u sjevernom Londonu, a u utorak je s vijećem općine Haringey izdao zajedničko priopćenje u kojemu izražava predanost oporavku dijela grada u kojem egzistira već više od stoljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošloga ljeta su upravo u blizini Tottenhamova stadiona pokrenuti neredi koji su se potom proširili na cijelu Englesku, a vodstvo kluba i općinsko vijeće Haineya vjeruju kako bi izgradnja novoga stadiona mogla pokrenuti oporavak Tottenhama kao dijela grada. Općina Haringey će, ukoliko dobije dozvolu Vlade, za poboljšanje stanja javnih površina oko stadiona uložiti devet milijuna funta, dok će grad London uložiti 18 milijuna funta za poboljšanje javnog gradskog prijevoza i prometnica u tom dijelu grada.

"Spursi su potvrdili svoju namjeru za ostankom u dijelu grada u kojem postoje već 130 godina, te će klub i općinsko vijeće zajednički raditi na oporavku čitavog područja. Novi stadion dovest će do brojnih poboljšanja u čitavoj okolici, uključujući nove domove, trgovine i mjesta za opuštanje. Čitava investicija bit će vrijedna više od 100 milijuna funta", stoji u zajedničkom priopćenju Tottenhama i općine Haringey.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo vidimo kao podršku javnog sektora području Tottenhama kojom se ojačava naš projekt za izgradnju novog stadiona koji bi trebao pridonijeti dugoročnom oporavku čitavog područja Tottenhama", rekao je predsjednik Tottenham Hotspura Daniel Levy.

White Hart Lane ima kapacitet od oko 36 000 mjesta, dok bi novi stadion imao kapacitet od 58000.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tottenham je podnio zahtjev za korištenjem Olimpijskog stadiona u Stratfordu nakon završetka Olimpijskih igara koje će se održati ovoga ljeta u Londonu, ali je njegov zahtjev odbijen nakon čega je pokrenut projekt izgradnje novog stadiona u dijelu grada u kojemu je klub i osnovan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo