UEFA IPAK POPUSTILA /

Na Maksimiru opet Liga prvaka

Image

Od kluba je zatraženo tek da se promijene žarulje na reflektorima i zamijene oštećene sjedalice. Možda se zatraže još neke dorade, no ništa bitno.

30.6.2009.
8:55
VOYO logo

U Maksimirsku 128 iz Uefe je stigao toliko očekivan odgovor. Dinamo na maksimirskom stadionu i sljedeće sezone može igrati utakmice Lige prvaka! Suglasnost kuće europskog nogometa na stolu je direktora Modrih Damira Vrbanovića, pišu Sportske novosti.

"Moramo napraviti ono što nam je rečeno za vrijeme posljednje inspekcije. Promijeniti žarulje na reflektorima i zamijeniti oštećene sjedalice", rekao nam je Vrbanović.

Možda to neće biti sve. Naime, 9. srpnja u Zagreb dolazi još jedna inspekcija koja bi mogla zahtijevati još neke dorade na maksimirskom stadionu, ali ono glavno je postignuto, nogometna Europa će opet gostovati u Zagrebu, bez obzira na ruglo od stadiona.

Iskreno rečeno, odluka nije iznenađujuća. Tako je svake godine: stigne inspekcija Uefe, zaprijeti se Dinamu, a na kraju sve završi s dobivanjem dozvole. Kako je to moguće, pitali smo Vrbanovića koji zahvaljujući svojim kontaktima i vezama uvijek uspije ishoditi suglasnost:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imam zaista odlične relacije s ljudima u Uefi, često razgovaramo, družimo se, pa je onda lakše ishoditi suglasnost. Naravno, to neće trajati vječno", kazao je Vrbanović.

Kolikogod ta vijest iz UEFA-a izgledala dobro, zapravo i nije. Ako će Dinamo i dalje dobivati mogućnost igranja najelitnijeg klupskog natjecanja na svijetu bez obzira na izgled stadiona, nitko neće niti prstom maknuti da se ruglo na kraju grada konačno dotjera ili da se sagradi novi stadion. UEFA zapravo pomaže politici držeći Dinamo u Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo