MARIN BEZ IKAKVE ŠANSE /

Murray lakoćom sredio Čilića

Image

Hrvatski tenisač Marin Čilić nije se uspio plasirati u četvrtfinale Wimbledona. U susretu 4. kola bolji od njega bio je Britanac Andy Murray sa 7:5, 6:2, 6:3 u meču koji se protegao na dva dana iako je trajao dva sata i 10 minuta.

3.7.2012.
15:28
VOYO logo

Bio je ovo sedmi međusobni susret Marina Čilića i Andyja Murrayja u seniorskoj konkurenciji te šesta pobjeda Britanca. Zanimljivo, susretali su se na sva četiri Grand Slam turnira, a hrvatski tenisač je svoju jedinu pobjedu ostvario u 4. kolu US Opena 2009.

Murray pobjeđivao u 4. kolu Roland Garrosa 2009., polufinalu Australian Opena 2010., te sada i u 4. kolu Wimbledona 2012.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić i Murray su u ponedjeljak zbog kiše morali prekinuti susret prvi vodstvu domaćeg tenisača od 7-5, 3-1. U utorak su u prvom dolasku na teren igrali samo tri minute prije no što ih je kiša potjerala u svlačionicu pri rezultatu 4:2 za Murrayja u drugom setu.

Nakon sat vremena stanke meč je ponovno nastavljen, a mnogo bolje je reagirao Škot koji je osvojio prva dva gema i tako riješio drugi set u svoju korist sa 6:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvoj igri trećeg seta Čilić je imao četiri break lopte, ali Murray je u sva četiri navrata ubacio prvi servis i hrvatskom tenisaču nije ponudio nikakvu šansu za oduzimanje servisa.

Ključni trenutak trećeg seta dogodio se u četvrtom gemu kada je Murray oduzeo servis Čiliću i tu prednost održao do kraja susreta.

Čiliću je nakon ovog poraza najbolji rezultat u Wimbledonu ostao plasman u 4. kolo. Prvi je put to ostvario 2008., a drugi put  ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo