LIGA PRVAKA / Modrić odveo Tottenham u osminu finala

Image

Hrvatski je reprezentativac pomogao svom klubu u 3:0 pobjedi protiv Werdera, zabivši u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena. Kliknite na fotografiju za sve detalje!

24.11.2010.
22:19
VOYO logo

Nogometaši Tottenhama i Intera ostvarili su pobjede u susretima petog kola A skupine Lige prvaka i time izborili plasman u osminu finala. Tottenham je u Londonu deklasirao Werder 3:0, dok se Inter mučio protiv Twentea i na koncu iščupao minimalnu pobjedu 1:0.

Jedan od najboljih igrača u redovima londonskog sastava bio je hrvatski reprezentativac Luka Modrić koji postigao drugi od tri gola Spursa. Luka se među strijelce upisao u sudačkoj nadoknadi prvog dijela. U nastavku utakmice hrvatski veznjak je izborio i kazneni udarac, no Bale ga nije iskoristio, točnije Wiese je obranio njegov udarac. Golove za Spurse zabili su i Kaboul (6), te Crouch (79).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modrić je odigrao cijeli susret, Niko Kranjčar je ušao u igru u 81. minuti, dok je Vedran Ćorluka bio na klupi. Stipe Pletikosa nije konkurirao za sastav.

U drugom susretu Inter je pobijedio Twente 1:0 golom Cambiassa u 55. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolo prije kraja natjecanja po skupinama Tottenham i Inter su osigurali prolaz, a u posljednjih 90 minuta će se odlučiti tko će biti pobjednik skupine. Tottenham gostuje kod Twentea, a Inter putuje u Bremen.

Schalke razbio Lyon

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini B Schalke je u Gelsenkirchenu razbio Lyon 3:0, međutim nakon utakmice su oba sastava imala razloga za veselje jer su osigurali plasman u osminu finala. U tome im je pomogao Hapoel koju je u Tel Avivu pobijedio Benficu 3:0.

Kolo prije kraja natjecanja po skupinama Schalke ima 10 bodova, Lyon devet, a Benfica šest. Međutim, Lyon je bolji u međusobnom susretu od portugalskog sastava i bez obzira na ishod zadnje utakmice ide dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golove u Schalkeovoj pobjedi postigli su Farfan (14) i Huntelaar (20, 89). Ivan Rakitić nije nastupio za Schalke, dok je Dejan Lovren odigrao cijeli susret za Lyon.

Rooney spasio Manchester United

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini C, engleski premierligaš Manchester United slavio je u Glasgowu protiv Rangersa 1:0 golom Waynea Rooneya i izborio plasman u osminu finala elitnog europskog natjecanja.

Rooney je zabio gol iz jedanaesterca u 87. minuti. Bila je to četvrta pobjeda Uniteda koji još uvijek nije primio niti jedan gol u skupini. Prolaz dalje osigurala je i Valencia, koja je deklasirala Bursaspor na Mestalli 6:1. Turcima je to bio peti uzastopni poraz uz katastrofalnu razliku pogodaka 1:15.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barca rutinski protiv Panathinaikosa

U skupini D Barcelona je rutinski odradila posao u Ateni pobijedivši Panathinaikos 3:0. Golove su zabili Pedro (27, 69) i Messi (63), a ovom pobjedom Barcelona je potvrdila prolaz dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu iz skupine Rubin je u Kazanu pobijedio danski Kopenhagen 1:0. Pogodak odluke zabio je Christian Noboa u drugoj minuti sudačke nadoknade iz jedanaesterca. Kazneni udarac je skrivio Jesper Gronkjaer igrajući rukom u kaznenom prostoru. U drugom poluvremenu danski sastav je bio daleko bolji i imao je dvije sjajne prilike, međutim udarac N'Doyea u 76. minuti je zaustavila vratnica, dok je u trećoj minuti nadoknade udarac Zohore sjajno obranio vratar Rižikov.

Rubin je pobjedom ostao u igri za plasman u drugi krug natjecanja, međutim u zadnjem kolu gostuje u Barceloni gdje je teško očekivati osvajanje bodova. Kopenhagen je ostao na drugom mjestu i kolo prije kraja ima bod više od Rusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo