POTOP HRVATSKE U GRČKOJ /

Modrić i ekipa odigrali očajno u Ateni!

Image
Foto: PIXSELL

Hrvatska reprezentacija izgubila je najvažniju utakmicu za odlazak na Euro 2012. godine. U dvoboju F skupine kvalifikacija za EURO 2012 u Pireju su nogometaši od Grčke izgubili 2:0. Utakmicu je obilježio brutalan sukob navijača.

7.10.2011.
22:29
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija predvođena Slavenom Bilićem izgubila je 2:0 od Grčke i time zakomplicirala svoj put na Euro 2012.

U prvom poluvremenu nije bilo zgoditaka, a prvi je za Grke zabio Samaras u 71. minuti. Osam minuta kasnije uslijedio je i drugi gol koji je zabio Gekas.

Grcima je za prvo mjesto u skupini i izravan plasman na EURO dovoljan i bod u utorak protiv Gruzije u Tbilisiju, a Hrvatska, koja igra u Rijeci s Latvijom, bi u tom slučaju kao drugoplasirana igrala dodatne kvalifikacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je ispala vrlo naivna u iznimno uzavrelom Pireju, u kojem su Grci načinili apsolutno sve da "umrtve" naše igrače, a onda su ih iz jedina dva udarca s kuta, iz dva prekida, "nokautirali" s dva zgoditka. Sporo, dosadno i neambiciozno igrala je Hrvatska cijeli susret, bez ikakve prijetnje za grčka vrata, bez ijedne prave šanse, te je očito da se u pripremi ove utakmice, koja je "Vatrenima" mogla donijeti plasman na EURO, ozbiljno pogriješilo. Poraz od dva razlike upropaštava i šanse Hrvatske da se kao najbolja druga reprezentacija plasira na EURO.

"Bilić boysi" se već sada mogu početi spremati na dodatne kvalifikacije i dvije utakmice s protivnikom koji zasigurno neće biti lagan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slave Bilić nije krio razočaranje nakon poraza.

"Izgubili smo zbog dva prekida koji su nas koštali golova. Kao što smo i najavljivali, Grci su bili najopasniji u prekidima, dok smo im protunapade lakoćom prekidali. Mi smo imali kontrolu igre u prvom poluvremenu, ali bez konkretnosti. Nedostajao nam je završni pas i više hrabrosti kako bismo došli u priliku za postizanje pogotka. Nažalost, upravo kad smo u drugom poluvremenu počeli stiskati, dogodio nam se korner na koji smo vrlo slabo reagirali. Nakon toga smo zbog ozljeda ostali bez Kalinića i Mandžukića", rekao je Bilić. Dodao je i kako se ne boji smjene te da nije jedan od onih koji bježe kad postane teško.

Utakmicu su obilježili veliki neredi navijača. Grci su bacili topovski udar i flaše pri čemu je jedan hrvatski navijač ostao bez prsta. Sukobi su se odvijali i prije same utakmice u kojima je je pretučeno i dvoje djece u dobi od 10 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo