MODRIĆ I DALIĆ DALI INTERVJUE PERUANCIMA: / Kapetan zaintrigirao novinara, izbornik pojasnio o čemu se radi

Image
Foto: Screesnhot

Vatreni u noći s petka na subotu igraju s Peruom prvu pripremnu utakmicu za SP.

23.3.2018.
12:35
Screesnhot
VOYO logo

Izbornik Zlatko Dalić i kapetan Vatrenih Luka Modrić stali su pred kamera peruanske televizije Movistar Deporte.

"Očekujem tešku utakmicu. Peru je vrlo agersivan i puno trče što će nam otežati posao. Sviđa mi se kako se zajedno svi bore na terenu", kazao je Modrić. Dodao je i kako će Vatrenima ova utakmica pomoći da se pripreme za Argentinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujemo borbenost, želju, posvećenost protivnika, a to su i odlike Argentine", kazao je Modrić.

Ispričao je da mu je želja na Svjetskom prvenstvu u Rusiji ponavljanje uspjeha iz Francuske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Minimalni je cilj prolazak skupine. Ovo je posljednja šansa ove generacije. 1998. je bila jako bitna godina za naš nogomet i to želimo ponoviti. Želimo usrećiti Hrvate u domovini i inozemstvu. Naša zemlja je mala. Ima nas četiri milijuna u Hrvatskoj i puno više u inozemstvu", poručio je Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na to se nadovezao izbornik Dalić koji je upitan kako to da Hrvatska ima toliko dobrih igrača, a tako je mala zemlja.

"Imamo puno nogometnih talenata. Odradili smo odličan posao pogotovo prijr 20 godina. Imamo četiri milijuna ljudi, ali vrlo dobre igrače. Pogotovo u ovoj generaciji. Imao igrače u Realu, Juventusu, Barceloni... Ovo im je šansa da naprave nešto veliko. Nadam se da će biti spremni i usrećiti ljude u domovini. Svi to očekuju od nas i nadam se da ćemo to napraviti", kazao je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, pitanje o 1998. bilo je neizbježno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je bio veliki trenutak za nas i našu povijest. Tek smo izašli iz rata i svi su nas tada znali zbog nogometa. Poslije toga nismo nikada prošlo grupnu fazu i sada očekujem da ćemo proći. Ne znam zašto ranije nismo prolazili skupini. Ponekad nismo imali sreće, nekad nismo odigrali dobro. Ove godine je prolazak skupine prvi cilj", jasan je.

"Argentina? Oni su favoriti. Ako imate Messija možete napraviti sve. Peru igra sličan nogomet. Moramo igrati s jakim reprezentacijama prije SP-a. Ovo je veliki test za nas. Nadam se da ćemo na SP-u igrati jedni protiv drugih jer to znači da ćemo i vi i mi proći skupinu. Molim Boga za to. Imate šanse u skupini s Francuskom i Danskom, zašto ne bi prošli dalje", završio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike