MODRI ODBILI SMANJENJE PLAĆE: / Dinamo objavio neobično priopćenje, zahvalili se svima osim prvoj momčadi

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Pandemija koronavirusa paralizirala je svijet sporta i velika većina natjecanja su prekinuta, a među njima je i Prva hrvatska nogometna liga

25.3.2020.
14:41
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski prvak Dinamo objavio je na službenoj stranici zahvalu svima koji su prihvatili njihove mjere kako bi suzbili posljedice krize s kojom se suočava svijet.

Image
DINAMOVCI ĆE ZBOG NOVONASTALE KRIZE IMATI MANJE PLAĆE: /

Pročitajte kako će to točno izgledati u hrvatskom prvaku

Image
DINAMOVCI ĆE ZBOG NOVONASTALE KRIZE IMATI MANJE PLAĆE: /

Pročitajte kako će to točno izgledati u hrvatskom prvaku

"Da bismo u tome uspjeli, svi dionici kluba moraju podnijeti teret ove krize, proporcionalan svojim primanjima i drugim benefitima koje igranje i zaposlenje u Dinamo nosi. Uzimajući u obzir činjenice o neizvjesnosti nastavka natjecanja, odgode EURO 2020, nepoznatog datuma početka nove sezone u Hrvatskoj i u Europi, nepoznanice oko termina i opsega ljetnog prijelaznog roka te ukupne gospodarske krize koja je nastala, a ponajprije zbog očuvanja ukupne stabilnosti i likvidnosti našeg kluba, Uprava GNK DINAMO donijela je sljedeće odluke:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Zaposlenicima koji zarađuju više od 7.500,00 kuna (prosječni dohodak grada Zagreba) isplatit će se taj iznos te razlika do punog iznosa plaće na sljedeći način:

- trećina od razlike između prosječnog dohotka i punog iznosa plaće isplaćuje se redovito
- trećina će se isplatiti u roku od šest mjeseci od datuma odigravanja prve sljedeće službene utakmice GNK Dinamo
- trećina plaće neće se isplatiti trajno
- ova mjera vrijedi do 30. rujna 2020. i stupa na snagu odmah"... stoji među odlukama koje je klub donio u utorak, a o čemu više možete pročitati ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, dan kanije Modri objavili su priopćenje u kojima su se zahvalili svima koji su prihvatili njihove mjere. Prva momčad se ne spominje pa se na prvu može zaključiti da oni nisu prihvatili smanjenje plaće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uprava GNK Dinamo upućuje iskrenu zahvalu zaposlenicima kluba, B momčadi i nogometnoj školi koji su u manje od 24 sata prihvatili mjeru o nužnom smanjenju plaća u periodu do 30. rujna 2020. godine. Ova odluka koju nije bilo lako donijeti nužna je s ciljem očuvanja stabilnosti i likvidnosti GNK Dinamo u trenucima velike krize u Hrvatskoj i epidemije koronavirusom te u trenucima kada su nogomet i sport potpuno zaustavljeni, u Hrvatskoj i svijetu. Prije svega, odluke su donesene razmišljajući unaprijed o svim poteškoćama koje donosi gospodarska kriza sada i u narednom periodu, a koja će se odraziti i na nogomet, odnosno sportsku djelatnost. Uprava kluba ovim mjerama želi zaštititi svoju radnu zajednicu i svakog pojedinca, od zaposlenika kluba do prve momčadi, osigurati da nitko od djelatnika ne ostane bez posla u ovom teškom periodu, kao i da u aktualnoj globalnoj krizi koja je zadesila i Hrvatsku svaki djelatnik može i dalje dostojanstveno živjeti. Hvala svima koji su uz razumijevanje teške i neizvjesne situacije prihvatili odluku kluba."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo