Mladi teniser sumnja da se Novak, Rafa i Rodžer dopinguju

Kako njih nikad ne uhvate?

27.7.2013.
20:12
VOYO logo

Afere u vezi sa dopingom Marina Čilića i Viktora Troickog podigle su veliku prašinu u teniskoj javnosti.

Bura se ne smiruje, a ulje na vatru dolio je juniorski osvajač Vimbldona Đanluka Kinci kontroverznim izjavama o najvećim zvezdama tenisa – Đokoviću, Nadalu i Federeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-Doping u tenisu? Kada vidite igrače poput Đokovića koji igraju pet dugih setova i onda izađu na teren sledećeg dana i igraju istim intenzitetom, teško je ne pomisliti na najgore- rekao je 17-godišnji Kinci za “Medijaset”, a prenosi B92

Posle nepromišljene izjave, mladi Italijan ipak se ogradio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-Ne kažem da Nole ili druge teniske zvezde koriste doping. Ne znam. Ali počnete da preispitujete stvari kada vidite neke oporavke- kaže Kinci, kojeg je Novak nedavno pohvalio na Vimbldonu kao velikog talenta.

Kinci je imao šta da kaže i o teniserima koji su svojim rivalstvom obeležili istoriju tenisa – Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-Pogledajte samo Nadala i Federera. Nikada nisam video da su oni ‘uhvaćeni’, dok je drugih 30-40 igrača uhvaćeno. Verujem da na Turu svi moraju da imaju isti tretman kada je reč o dopingu. Čak i ako je vaše ime Nadal ili Federer. Ne bi bio kraj tenisa ako bi se o njima nešto saznalo. Ne znam da li oni ili bilo ko drugi koristi doping, ali moje je mišljenje da prema svima moraju da se ophode isto.-

Jasno je da mladi Italijan nema budućnost u diplomatiji, a ostaje da se vidi hoće li i kakve će biti reakcije Novaka, Nadala i Federera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo